Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

17 percheziţii în cartierul Chercea

Ieri, poliţiştii brăileni au efectuat, concomitent, nu mai puţin de 17 percheziţii domiciliare în cartierul Nedelcu P. Chercea, fiind vizate locuinţele unor persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de distrugere, lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Respectivii bănuiţi au distrus, în seara zilei de 11 august, mai multe autoturisme, s-au încăierat şi au provocat scandal public, folosind bâte şi arme neletale, iar acum trebuie să dea socoteală pentru "isprăvile" comise.
Potrivit Biroului de Presă al IPJ Brăila, în ziua de joi, 21 august 2014, poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale şi Biroului de Ordine Publică, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale (SAS) au efectuat 17 percheziţii domiciliare în cartierul Nedelcu P. Chercea, în baza mandatelor eliberate de judecători.
Acţiunea, la care au participat peste 70 de poliţişti din cadrul IPJ Brăila, a vizat două grupuri de tineri bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de distrugere, loviri sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Din cercetările efectute până în prezent a reieşit faptul că, în ziua de 11 august 2014, membrii celor două grupări rivale ar fi distrus cinci autovehicule prin lovire cu corpuri contondente şi înţeparea anvelopelor. De asemenea, respectivii s-ar fi agresat reciproc în spaţiul public, în cartierul în care locuiesc, Nedelcu P. Chercea.
În urma percheziţiilor efectuate joi, 21 august, de la locuinţele celor bănuiţi că au comis infracţiuni au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe săbii, cuţite, telefoane mobile, tablete, precum şi alte bunuri. În aceeaşi zi, nouă persoane au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Brăila, pentru a fi audiate şi pentru dispunerea măsurilor legale care se impun.
În urma administrării probatorului, a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, a şase persoane bănuite că au comis infracţiuni.
Reamintim că, la jumătatea lunii august, membrii unor grupări rivale din cartierul Nedelcu P. Chercea s-au încăierat şi s-au lovit reciproc, cinci maşini fiind distruse în urma unor atacuri cu bâte şi pistoale neletale. Au fost distruse, printre altele, un autoturism "Mercedes", un "Ford Mondeo" şi un "Volkswagen Golf".
Incidentul a avut loc luni, 11 august 2014, în jurul orei 22:00, când zeci de tineri din cartierul Chercea s-au încăierat şi au distrus mai multe autoturisme parcate în spaţiu public. Primul care a apelat numărul pentru urgenţe 112 a fost Ştefan Z., de 29 de ani, proprietarul unuia dintre autoturismele distruse în altercaţie, locatar pe strada Olteniei din cartierul sus-menţionat.
Cercetările continuă, persoanele reţinute pe ordonanţă urmând să fie prezentate astăzi parchetului, apoi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii