Mergi la conţinutul principal

1.014 lei - salariul mediu net in luna iunie, la Braila

Salariile brailenilor continua sa se situeze cu mult sub media pe tara. Potrivit informatiilor furnizate de Directia Regionala de Statistica Braila (DRS), cistigul salarial mediu brut realizat de un esantion reprezentativ de societati comerciale brailene in luna iunie a. c. a fost de 1.350 lei, iar cel net de 1.014 lei. Fata de luna precedenta, salariile au crescut timid, cu 1,2 - 1,3 %. In aceeasi perioada, la nivel national, salariul mediu brut era de 1.738 lei, iar cel net de 1.273 lei, precizeaza sursa citata.
In agricultura si silvicultura braileana, cistigul salarial mediu brut a fost, in luna iunie, de 1.271 lei, fata de 1.205 lei, cit a fost salariul mediu brut pe tara. In schimb, in industrie si constructii, cistigul mediu brut a fost de doar 1.171 lei, cu circa 25 de procente mai mic fata de media pe tara (1.560 lei). Nici brailenii din servicii nu o duc mai bine, cu un salariu mediu brut de 1.531 lei - cu 18,7 % mai mic decit salariul mediu brut inregistrat la nivel national (1.882 lei).
La sfirsitul lunii iunie 2008, din cei 80.400 de salariati braileni inregistrati oficial, 47,4 % se regaseau in industrie si constructii, cam tot atitia in servicii si doar 5,3 % isi desfasurau activitatea in agricultura si silvicultura, precizeaza DRS Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro