Mergi la conţinutul principal

„Tabăra de dans” - proiect lansat de Asociația Down Brăila „Botez Vlad Sergiu”

• timp de patru zile, membrii trupei de dans „Prietenii Asociației Down Brăila” vor să dezvolte relațiile de prietenie, să învețe noi stiluri de dans, să exerseze autogospodărirea și să se inițieze în tainele bucătăriei • membrii trupei participă deja la activități de educație nonformală organizate de Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, Cercetașii României - Centrul Local „Nufărul Alb” și activități organizate de Special Olympics România • reprezentanții asociației înființată în urmă cu nouă ani apelează la susținerea comunității

 

„Tabăra de dans” (integrare prin dans) este numele proiectului inițiat de reprezentanții Asociației Down Brăila „Botez Vlad Sergiu”, care văd abilitatea în dizabilitate.

Prin trupa de dans „Prietenii Asociației Down Brăila”, înființată în urmă cu patru ani, asociația prezintă comunității locale și nu numai copii și tineri cu Sindrom Down, autism și tipici din familii defavorizate - un grup închegat, prietenos, în care fiecare membru își dovedește calitățile. Trupa a fost prezentă în ultimii ani la evenimentele organizate de administrația locală, la Festivalul Integrării - CONIL FEST București, Festivalul „Povești și Vise” - INTEGRA Arad, Festivalul „Flori de Speranță” din Cluj. Vlad și Lorenzo, membrii acestei talentate trupe, au obținut premii importante la Festivalul „Flori de Speranță” din Cluj, edițiile din ultimii trei ani, respectiv Mister Eleganță, Mister Down Junior și Mister Down (Vlad) și Premiul de Popularitate (Lorenzo).

„Pe lângă orele de repetiție la dans, desfășurate săptămânal și susținute de voluntarele Dana, Bianca și Carmen, membrii grupului participă, periodic, la activități de educație nonformală organizate de Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila, Cercetașii României - Centrul Local „Nufărul Alb” Brăila și activități de sport și mișcare, organizate de Special Olympics România. Prin acest tip de activități, asociația urmărește integrarea reală a persoanelor cu dizabilități și vulnerabile în comunitate, conștientizarea valorii individuale, creșterea stimei de sine. De asemenea, membrii asociației cultivă valorizarea fiecărui membru și, foarte important, acordă sprijin familiilor membrilor grupului prin socializare. La nevoie, le acordă și sprijin material”, ne-au precizat surse din cadrul Asociației Down Brăila „Botez Vlad Sergiu”.

Toate activitățile grupului brăilean se desfășoară în comunitate și alături de comunitate. Orele de repetiție la dans s-au desfășurat în sălile de sport ale Liceului „Panait Istrati” Brăila și Școlii Gimnaziale „Ecaterina Teodoroiu”, iar nevoile materiale ale unor membrii au fost acoperite prin donații publice. Pe lângă toate acestea, toate reprezentațiile artistice ale grupului au fost răsplătite cu vii aplauze și cu aprecieri sosite din toată țara.

„Tabăra de dans” este un proiect nou, prin care trupa formată din 15 copii și tineri, însoțiți de părinți și de voluntari, își propune ca, timp de patru zile, să dezvolte relațiile de prietenie dintre membrii ei, să învețe noi stiluri de dans, să exerseze autogospodărirea și să se inițieze în tainele bucătăriei. Este, însă, necesar să se completeze resursele de care dispun pentru realizarea proiectului lor, de aceea apelează la susținerea comunității.

Donații se pot face în Cont Asociatia Botez Vlad Sergiu RO63BTRLRONCRT0275863904.

 

Nouă ani în slujba copiilor speciali și a familiilor acestora

Asociația Down Brăila „Botez Vlad Sergiu” este o organizație nonprofit înființată, în anul 2014, în folosul dezvoltării, recuperării fizice și psihice și integrării persoanelor cu Sindrom Down din orașul Brăila. Astfel, încă de la înființarea sa, asociația - sprijinită de voluntari și oameni de bine din Brăila - a organizat evenimente caritabile, activități de recuperare, informare și petrecere a timpului liber pentru copiii și tinerii cu Sindrom Down și pentru familiile acestora, beneficiari ai asociației, dar și pentru alți copii și tineri proveniți din familii defavorizate, voluntari tineri și adulți.

Prin aceste acțiuni, Asociația Down Brăila „Botez Vlad Sergiu” a urmărit în mod constant conștientizarea cât mai multor persoane cu privire la existența, acceptarea și integrarea acestor oameni în comunitate și în societate, în general. Totodată, au fost încheiate colaborări cu instituții și ONG-uri din Brăila și din toată țara pentru organizarea de dezbateri în școli, acțiuni de socializare și de cunoaștere a beneficiarilor, întâlniri între specialiști și părinți, acțiuni de mișcare sportivă și întreceri coordonate de specialiști voluntari.

Din anul 2019, organizația a înființat trupa de dans „Asociația Down Brăila și Prietenii”, alcătuită din circa 20 de copii și tineri cu Sindrom Down, Autism și tipici din medii defavorizate. „În acest fel, prin orele de repetiție ținute săptămânal în spații puse la dispoziție de unități școlare, se dezvoltă relații de prietenie, acceptare și integrare durabile și reale”, ne-au precizat surse din cadrul Asociația Down Brăila „Botez Vlad Sergiu”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro