Mergi la conţinutul principal

„Hristos în școală”. Ghiozdane complet echipate pentru 3.500 de copii

• este vorba de programul eparhial derulat, an de an, în luna septembrie, de Arhiepiscopia Dunării de Jos • 3.500 de copii din județele Brăila și Galați vor primi tot atâtea ghiozdane complet echipate cu rechizite pentru școală, valoarea sprijinului acordat de Centrul Eparhial și de cele opt protopopiate de la Dunărea de Jos fiind de 315.000 de lei

 

Sprijin pentru câteva mii de copii de la ciclul primar și gimnazial, din județele Brăila și Galați, oferit de Biserică la început de an școlar.

Astfel, potrivit părintelui Rareș Bucur, purtător de cuvânt al Eparhiei, urmând o mai veche tradiție, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, în Arhiepiscopia Dunării de Jos se desfășoară, zilele acestea, o amplă acțiune social-filantropică pentru ajutorarea copiilor din familii cu posibilități materiale reduse.

„Centrul Eparhial, cele 8 protopopiate și parohiile din cuprinsul Eparhiei Dunării de Jos derulează, în aceste zile, programul „Hristos în școală”, îndreptat, cu precădere, către copiii care provin din familii defavorizate și marginalizate social. Prin acest program social-filantropic, derulat de Arhiepiscopia Dunării de Jos, sunt sprjiniți, anul acesta, 3.500 de copii, iar valoarea totală a ajutoarelor se ridică la suma de 315.000 lei, sumă oferită de Centrul Eparhial în procent de 60%, de cele 8 protoierii, în procent de 10% și de parohiile Eparhiei Dunării de Jos, în procent de 30 %”, precizează sursa citată.

Concret, în această perioadă premergătoare începerii anului școlar 2023-2024, a fost achiziționat un număr de 3.500 de ghiozdane complet echipate cu rechizite școlare (caiete, penare, stilouri, pixuri, creioane, carioci și rigle) și predate protoieriilor și parohiilor din cele două județe ale eparhiei, urmând a fi împărțite copiiilor până la începerea noului an școlar. 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro