Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

”Minunea” de pe strada Cezar Petrescu. Un brăilean scapă de balta din fața porții

* omul a suportat ani de zile problemele provocate de modul defectuos cum a fost asfaltată strada și felul cum era amplasată o gură de scurgere la canalizare * din cauza acestor aspecte, după fiecare ploaie se forma o ditamai balta în fața curții sale * problema are șanse de rezolvare abia după ce brăileanul a făcut o sesizare către cotidianul nostru

 

 

 

 

Pentru brăileanul Marian U. și familia acestuia, fiecare ploaie a însemnat, în ultimii ani, un motiv de stres, din cauza bălții care se forma în fața curții sale, de pe strada Cezar Petrescu, cartier Brăilița. Din cauza felului defectuos în care a fost asfaltată strada respectivă, cu contrapantă, apa se scurgea cu mare greutate la canalizare, iar mașinile care treceau cu viteză pe carosabil prin balta de pe stradă stropeau cu apă murdară până peste gardul curții lui Marian U. La începutul lunii mai, după o ploaie de atunci, brăileanul a trimis o sesizare pe adresa redacției noastre, iar un reporter ”Obiectiv” a solicitat un punct de vedere de la Primărie. Directorul Direcției Tehnice, Marius Termegan, ne-a declarat că va solicita Companiei de Utilități Publice ”Dunărea” să găsească o soluție pentru rezolvarea problemei. După ploile de zilele trecute, însă, brăileanul Marian U. ne-a transmis că nu s-a rezolvat nimic și că în fața curții sale s-a format o baltă și mai mare.

”Noi am trimis o înștiințare către CUP Dunărea, solicitându-le să intervină în zona intersecției străzilor Cezar Petrescu și Andrei Cocoș din cartierul Brăilița, pentru a asigura o scurgere corespunzătoare a apelor pluviale. Încă așteptăm un răspuns cu soluția propusă de companie pentru remedierea situației. Avem speranța că lucrurile se vor pune în mișcare într-un termen rezonabil”, ne-a declarat, joi, 21 mai, directorul Termegan. L-am înștiințat, la rândul nostru, pe autorul reclamației, că va trebui să mai aibă răbdare o perioadă, deoarece, la felul cum se procedează de obicei în astfel de situații, un termen optimist pentru o intervenție la fața locului ar fi cam 2 – 3 săptămâni.

Iată, însă, că experiența unor situații similare din trecut nu s-a mai confirmat și în acest caz. Concret, ”minunea” s-a întâmplat mult mai repede decât se preconiza, o echipă de lucru a CUP ”Dunărea” făcându-și apariția, vineri, 22 mai, pe strada Cezar Petrescu, cu intenția de a mai face o gură de scurgere în apropierea celei deja existente, așa încât apa de ploaie să poată fi preluată mai ușor de sistemul de canalizare. ”Au început treaba!”, ne-a anunțat bucuros brăileanul Marian U., vineri dimineață. Până seara, conexiunea la canalizare fusese făcută, iar porțiunea decupată fusese astupată cu un strat de pietriș. ”Să sperăm că vor veni să pună și asfaltul la loc!”, ne-a transmis cititorul nostru. 

Rămâne de văzut la următoarele precipitații dacă problema a fost rezolvată pe termen lung. Asta cu atât mai mult cu cât probleme similare există în multe alte zone din municipiu, iar rezolvarea lor ar trebui să fie o prioritate pentru autoritățile locale, fără a mai aștepta să primească reclamații de la brăilenii afectați de bălțile formate la rigole după fiecare ploaie…

 

 

 

 

 




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii