Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Mesajul meu antidrog”, transmis de elevi

este vorba despre un proiect derulat de Centrul Antidrog, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar, în scopul prevenirii consumului de droguri printre adolescenţi • s-au acordat premii elevilor care s-au implicat

 

Elevii au învăţat de la specialişti cum să se ferească de droguri şi au transmis mesaje pline de semnificaţie colegilor şi prietenilor. Este vorba despre proiectul “Mesajul meu antidrog”, în cadrul căruia tinerii s-au întrecut în competiţii cu temă “antidrog”.

În urmă cu două zile, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila în parteneriat cu Primăria Brăila şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, a organizat premierea câştigătorilor concursului naţional “Mesajul meu Antidrog” ediţia a XIV-a şi lansarea ediţiei a XV-a concursului, având ca temă “Pot altfel”. Acţiunea s-a desfăşurat la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila (corp 2), din strada Petru Maior.

După cum a precizat coordonatorul Centrului Antidrog Brăila, inspector Olga Condrat, “Mesajul meu antidrog” este unul dintre proiectele de succes de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal şi se desfăşoară anual, încă de la înfiinţarea Agenţiei Naţionale Antidrog. “Proiectul urmăreşte dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri. Proiectul este conceput sub forma unui concurs naţional, în cadrul căruia elevii îşi exprimă într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri. Etapa judeţeană a ediţiei a XV–a a concursului se derulează până pe 15 aprilie 2018 în cadrul instituţiilor din învăţământul preuniversitar (gimnaziu şi liceu) din Brăila”, a precizat sursa citată.

Regulamentul de concurs a fost transmis tuturor unităţilor de învăţământ din judeţul Brăila, cu sprijinul Inspectoratului Judeţean Brăila. Secţiunile ediţiei a XV-a sunt: eseu literar (gimnaziu şi liceu), arte vizuale grafică, pictură şi fotografie digitală (gimnaziu şi liceu), film scurt metraj (liceu), spot (liceu), sport (gimnaziu şi liceu), iar criteriile de evaluare a lucrărilor urmăresc încadrarea în cerinţe (tematică şi dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului şi a subiectului ales, acurateţea stilului, claritatea limbajului.

Cu prilejul lansării ediţiei curente, au fost înmânate premiile şi diplomele câştigătorilor şi participanţilor la ediţia anterioară. La ediţia a IV-a au fost realizate lucrări la toate secţiunile din concurs, la care au participat 158 de elevi din 21 unităţi de învăţământ (8 liceale şi 13 gimnaziale). Au fost acordate 42 premii I, 19 premii II, 16 premii III şi 81 certificate de participare. Cele 94 lucrări au fost realizate atât în echipă cât şi individual. Toate premiile (rucsace, birotică, memorystik-uri, etc.) au fost acordate de Primăria municipiului Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii