Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Ambasador pentru comunitate”. Linie telefonică psihologică gratuită pentru profesori, elevi şi părinţi

• este vorba de o linie de consiliere psihologică pe tema COVID-19 pusă la dispoziţie de Ministerul Educaţiei pentru ca aceştia să gestioneze mai uşor această perioadă

 

Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în parteneriat cu Asociaţia Proacta EDU, a lansat prima linie de consiliere psihologică pe tema COVID-19, gratuită, pentru cadre didactice, părinţi şi elevi, sub denumirea de “Ambasador pentru Comunitate”. Pe lângă soluţiile propuse de Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru continuarea învăţării de acasă, prin intermediul acestui proiect, cadrele didactice, elevii şi părinţii sunt sprijiniţi prin consiliere personalizată online sau telefonic pentru a gestiona mai uşor această perioadă.

Astfel, specialiştii psihologi din cadrul Asociaţiei Proacta EDU vor oferi suport personalului didactic pentru comunicarea cu familiile şi pentru a identifica situaţiile speciale sau de risc în care se pot afla părinţii sau elevii. Aceştia vor beneficia, de asemenea, de consiliere psihologică. În funcţie de solicitări, familiile pot primi asistenţă socială, medicală şi juridică.

În acest sens sunt puse la dispoziţie două linii telefonice la care cei interesaţi pot apela - 0771.141.767 şi 0771.141.750 sau pot scrie specialiştilor la adresa de e-mail proactaedu@gmail.com. Toate aceste servicii sunt acordate gratuit, respectând măsurile instituite de autorităţi în această perioadă!

“În astfel de momente, trebuie să ne solidarizăm cu toţii, chiar dacă este o perioadă grea, cu multe încercări. Acum, mai mult ca oricând, trebuie să fim uniţi şi să acţionăm pe toate planurile. Trebuie să recunoaştem că izolarea socială şi suspendarea cursurilor pot constitui factori de stres. De aceea, am iniţiat acest demers împreună cu Asociaţia Proacta EDU. Prin intermediul acestui proiect, ne-am propus să ajungem la elevii, părinţii şi la colegii mei, cadre didactice, afectate de suspendarea cursurilor. Este esenţial să comunicăm în această perioadă, să ne exprimăm temerile şi să încercăm să găsim răspunsuri care să ne ajute. Sănătatea copiilor noştri, din toate punctele de vedere, trebuie să primeze. Iar pentru rezultate şcolare bune este esenţial să dezvoltăm mai întâi un comportament responsabil, curajos şi echilibrat”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării.

 
Categorie articol: 

Comentarii