Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Învăţ uşor”... în România

• acesta este numele unui eveniment ce a avut loc joi, 21 noiembrie, la Biblioteca Judeţeană, în cadrul proiectului Erasmus+ “Easy Ways to Transfer Knowledge”

 

Joi, 21 noiembrie, la Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” Brăila s-a desfăşurat evenimentul “Învăţ Uşor”, organizat de Asociaţia “Iniţiativa Cetăţenilor Seniori”, în cadrul parteneriatului pentru proiectul Erasmus+ “Easy Ways to Transfer Knowledge”. Scopul evenimentului a fost acela de a stimula sugestii şi comentarii în rândul celor prezenţi, care să contribuie la finalizarea manualului “Învăţ uşor”, acesta fiind şi rezultatul proiectului. Manualul va fi utilizat la instruirea unui număr de 20 de persoane din Brăila înainte de finele proiectului, respectiv luna februarie 2020.

Întâlnirea a fost un exerciţiu de învăţare prin consultare dedicat educatorilor de profesie, participanţi fiind profesori de la Consiliul Naţional “Ana Aslan” şi Şcoala Gimnazială “Ion Creanga”, precum şi bibliotecari angajaţi în activităţi de educaţie a adulţilor.

Concret, participanţii au aflat că orice adult poate învăţa uşor ceva nou dacă îi este de folos în casă, la locul de muncă, la petrecerea timpului liber, pentru dezvoltarea talentului personal, pentru implicare în societate etc.

Invitaţii au aflat de la Viorica Alexandru, promotorul proiectului, despre  consultările partenerilor şi realizarea manualului de bune practici de motivare, dezvoltare personală şi profesională a adulţilor cu posibilităţi reduse de învăţare şi acces limitat la educaţie, care după finalizare va fi tradus în limbile proiectului şi va fi folosit la instruirile ce vor avea loc în Letonia, Bulgaria, Polonia, Turcia şi România, în februarie 2020.

Cristian Ene, profesor, a oferit detalii despre workshopul Easy Knowledge de la Sofia din luna octombrie a acestui an, unde s-au prezentat metode de stimulare a învăţării pentru adulţi, cum putem relaţiona cu ceilalţi şi modul în care conflictele pot fi rezolvate împreună.

Partea care a suscitat interes şi curiozitate, mai ales prin conotaţia culturală a fost cea a Nicoletei Murgu, care a prezentat un experiment de autocunoaştere şi soluţionare a unor situaţii complicate numit “Patru Insule”. Exerciţiul va fi reluat la instruirea din luna februarie 2020.

Informaţii despre evenimentul de anul viitor şi accesul la manualul de bune practici în limba română puteţi găsi pe Facebook, pe pagina Învăţ Uşor.
Categorie articol: 

Comentarii