Mergi la conţinutul principal

Șase ansambluri brăilene la prima ediție a Festivalului-concurs "Joc și cântec"

* evenimentul este organizat de Centrul de Creație, în colaborare cu Consiliul Județean și Primăria Municipiului Brăila * în urma preselecției, organizatorii festivalului au admis în concurs ansamblurile de dansuri populare din Mircea Vodă, Chiscani, Măxineni, Însurăței, Dudești și de la Palatul Copiilor din Brăila * Premiul I este însoțit de un cec în valoare de 1.000 de lei

 

Încă un eveniment cultural-folcloric de excepție, menit să promoveze tezaurul etnografic autentic local, va fi pus în scenă, zilele acestea, la Brăila.

Astfel, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație), împreună cu Consiliul Județean și Primăria Municipiului Brăila, organizează, în ziua de 8 septembrie a.c., Festivalul-concurs "Joc și cântec", ediția I, destinat dansatorilor amatori (ansamblurilor și formațiilor de dansuri populare) din zona etnografică a județului Brăila.

Pentru prima ediție a festivalului, au fost admise în concurs (în urma preselecției) șase ansambluri folclorice brăilene, care se vor confrunta pentru cele trei premii puse la bătaie de organizatori: Ansamblul folcloric "Vulturașul" (comuna Mircea Vodă), Ansamblul de cântec și jocuri populare "Dunărenii" (comuna Chiscani) , Ansamblul folcloric "Hora Măxinenilor" (comuna Măxineni), Ansamblul folcloric "Mușețeanca" (oraș Însurăței), Ansamblul "Flori de Bărăgan" (sat Dudești, comuna Tătaru) și Ansamblul Folcloric "Mugurașul" (Palatul Copiilor Brăila).

Potrivit organizatorilor, scopul urmărit de festivalul-concurs vizează, printre altele, cunoașterea, promovarea, conservarea și valorificarea tezaurului etnografic autentic brăilean și introducerea acestuia în circuitul național al creațiilor artistice ale genului. De asemenea, el vizează implicarea comunității în perpetuarea actului cultural.
La acest festival-concurs pot participa ansambluri folclorice din zona etnografic
ă a județului Brăila, participanții prezentând specificul etnofolcloric al zonei și, mai ales, al localității pe care o reprezintă (dansuri  și costume populare specifice zonei etnofloclorice de unde provin). Demn de remarcat este faptul că nu sunt acceptați în concurs artiști consacrați sau profesioniști, ci doar amatori, și nu există limită de vârstă.

Pentru data de 8 septembrie, fiecare ansamblu va prezenta în concurs două suite de dansuri populare din zona folclorică de proveniență. Potrivit regulamentului, fiecare program artistic nu va depăși 20 de minute/ansamblu. Prima ediție a Festivalului-concurs "Joc și cântec" este însoțită de trei premii: Premiul I (1.000 lei), Premiul II (700 lei) și Premiul III (500 lei). Mai pot fi acordate și alte premii provenind din alte surse și sponsorizări.

Informații suplimentare se pot opține la tel. 0239/614.710 sau 725.526.810.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro