Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şoferul Braicar prins beat la volanul autobuzului rămâne fără loc de muncă

• angajat de 6 luni la Braicar, pe perioadă determinată, brăileanul Săndel B., de 41 de ani, cel care de Ajun s-a urcat băut la volanul mijlocului de transport în comun, îşi va pierde definitiv serviciul • directorul instituţiei ne-a comunicat faptul că deja este în curs procedura de desfacere a contractului de muncă al angajatului

 

Faptul că s-a urcat la volanul autobuzului “Braicar” plin cu pasageri, aflat sub influenţa alcoolului, îl costă scump pe brăileanul Săndel B., de 41 de ani. Şoferul care s-a urcat cu tupeu la volanul mijlocului de transport în comun, asta după ce a băut bine, îşi pierde locul de muncă. După cum ne-a declarat directorul “Braicar”, Cornel Săndulescu, deja este în curs procedura de desfacere a contractului de muncă. Şoferul de 41 de ani avea doar 6 luni vechime la “Braicar”, fiind angajat pe perioadă determinată. În urma incidentului din Ajunul Crăciunului, când un călător din autobuz a simţit că cel aflat la volan este băut şi a alertat Poliţia, şoferul nu va mai putea face parte din echipa “Braicar”. Chiar şeful instituţiei a spus că acest lucru nu este posibil, întrucât s-ar da un exemplu negativ. Şi, oricum, cine greşeşte trebuie să plătească pentru fapta comisă.

Întrebat dacă sunt testaţi cu etilotestul şoferii de pe mijloacele de transport în comun, la intrarea în tură, directorul “Braicar” a spus că acest lucru se face, însă în mod selectiv. Chiar dacă există aparat etilotest, nu toţi şoferii sunt puşi să sufle în fiolă. “Testarea se face aleatoriu, nu este un şablon permanent”, a precizat Săndulescu. Cel mai probabil, după acest incident testările vor fi mult mai multe.

După cum v-am informat în ediţia online a cotidianului nostru, în cursul zilei de luni, 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului, un şofer, angajat Braicar, nu a putut să se abţină de la a consuma licoarea bahică. S-a aghezmuit şi a mers apoi la serviciu, intrând în tură fără teamă. Aflat la volanul unui autobuz de pe ruta 35, în urma deplasării sinuoase a vehicului, unul dintre pasageri a luat atitudine şi, filmând toată scena, a sunat la 112 anunţând că şoferul pare să fie băut. Poliţiştii i-au recomandat prin telefon pasagerului să încerce să oprească şoferul aghezmuit. La intersecţia străzii Comunei din Paris cu Şos. Râmnicu Sărat acesta a fost oprit de pasageri, iar în urma controlului Poliţiei s-a constatat o imbibaţie alcoolică de 1,32 alcool pur în aerul expirat. La ora evenimentului, şoferul de 41 de ani avea în mijlocul de transport aproximativ 18 persoane. Conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcolemiei. Pe numele lui s-a întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii