Mergi la conţinutul principal

Şofer de la Braicar, trimis în judecată pentru conducere în stare de ebrietate

• Vasile Constantin conducea un autobuz aparţinând SC Braicar SA Brăila pe traseul 22, când a fost depistat cu aproape 2,00 grame la mie alcool pur în sânge • Constantin consumase în noaptea precedentă doi litri de vin • incidentul s-a petrecut anul trecut, în faţa Cimitirului Sfânta Maria de la Podul Brăiliţa

 

Final de anchetă în cazul şoferului de autobuz iresponsabil, depistat în primăvara anului trecut cu o alcoolemie-record.

Astfel, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Vasile Constantin, şofer de autobuz la SC Braicar SA Brăila (la data la care a intrat în vizorul poliţiei), cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” (art. 336, alin. 3 Cod penal).

Potrivit informaţiilor furnizate de procurori, în după-amiaza zilei de 3 martie 2018, ora 16.49, agenţi din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila-Biroul Ordine Publică, aflaţi la datorie pe Calea Galaţi (zona Cimitirului Sfânta Maria), au oprit în trafic autobuzul Karsan ce se deplasa pe traseul liniei 22, la volanul căruia se afla Vasile Constantin. Suspectul duhnea a alcool. Potrivit anchetatorilor, la ora 17.10, şoferul de autobuz avea o alcoolemie de 1,95 grame la mie alcool pur în sânge, iar la ora 18.10, când i s-a recoltat a doua probă, 1,80 grame la mie.

„Inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei, declarând că, în data de 2.03.2018, între orele 21.00-2.00 dimineaţa, a consumat 2.000 ml. vin alb, la domiciliu, fără însă a consuma alimente. În continuare, inculpatul a declarat că este angajat în calitate de şofer de autobuz la SC Braicar SA Brăila, iar în data de 3.03.2018, la ora 12.00, s-a prezentat la serviciu pentru a intra în tură până la ora 22.00. La ora 12.20, a ieşit pe traseul stabilit, respectiv pe traseul liniei 22, Bariera Călăraşilor-Cimitirul Sfânta Maria de pe Calea Galaţi, însă la ora 16.49 a fost oprit de către echipajul de poliţie”, precizează reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.

Dosarul penal se află deja pe rolul instanţei de judecată.

Constantin nu a fost singurul şofer de autobuz căzut în patima beţiei. Reamintim că, în ziua de 24 decembrie 2018 (Ajunul Crăciunului), Săndel B., 41 de ani, un alt şofer de la SC Braicar SA Brăila, a fost depistat conducând autobuzul după ce consumase a cantitate apreciabilă de alcool.

   

   

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro