Mergi la conţinutul principal

Şcolile şi liceele din municipiu intră în scenariul galben

* de mâine, elevii din clasele V-VII şi IX-XI vor face cursuri online, după ce incidenţa cazurilor de Covid-19 din ultimele 14 zile a depăşit pragul de 1 la mia de locuitori

 

 

 

Toate şcolile şi liceele din municipiul Brăila trec de mâine, 2 martie, în scenariul galben. Astfel, elevii din clasele V-VII şi IX-XI vor face cursuri online. Cursurile se vor desfăşura în continuare cu prezenţă fizică la grădiniţe, clasele primare şi clasele a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a, după cum este specificat în hotărârea nr. 5 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă:

Scenariul galben – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000 dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, elevii claselor din învățământul primar, precum si pentru elevii claselor terminale din învățământul gimnazial, liceal, profesional si postliceal.

Decizia va fi luată astăzi în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, după cum ne-a declarat colonel Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila. Incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de Covid-19 în municipiul Brăila este de 1,04 la mia de locuitori.

Precizăm că în afară de modificarea scenariului după care funcţionează şcolile nu se impune nicio altă restricţie pentru brăilenii din municipiu, deoarece la nivelul populaţiei generale scenariul galben se aplică atunci când incidenţa este între 1,5 şi 3 la mia de locuitori.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro