Mergi la conţinutul principal

Înscrierile în clasa pregătitoare, pe ultima sută de metri!

Copiii care împlinesc 6 ani până pe 31 august 2016 inclusiv sunt înscrişi, în această perioadă, în clasa pregătitoare. Febra înscrierilor a început pe 29 februarie şi se încheie pe 18 martie, pentru anul şcolar 2016- 2017. La nivel de judeţ sunt 2.738 de copii care vor urma clasa pregătitoare, ceea ce înseamnă 138 de clase, din care: 68 de clase cu 1.133 de copii în mediul rural şi 70 de clase cu 1.708 copii în mediul urban. Fiecare clasă are, în medie, 20 de elevi. Înscrierile se fac la nivelul şcolii, motiv pentru care, în acest moment, nu există informaţii suplimentare la Inspectoratul Şcolar.
Se ştie însă că numărul de posturi este corespunzător numărului de clase pregătitoare aprobate, cu menţiunea că în perioada 29 februarie - 18 martie 2016 au loc depunerea şi validarea cererilor-tip de înscriere.
Înainte de prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare (20 martie 2016), inspectoratele şcolare pot ajusta, în situaţii excepţionale, planul de şcolarizare, astfel încât să asigure cuprinderea tuturor copiilor în clasa pregătitoare.Totuşi, acolo unde situaţia o impune, într-o clasă pot fi admişi şi 23-24 de copii.

Moda mutaţiei de flotant, existentă şi nu prea

"În acest an şcolar, Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila a solicitat Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor sprijin pentru identificarea numărului de copii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2016 inclusiv. Informaţiile furnizate vor fi utile pentru a compara numărul de elevi recenzaţi, respectiv înscrişi în clasa pregătitoare cu numarul de copii existenţi în Registrul naţional de evidenţă a persoanelor, în vederea demarării demersurilor legale pentru asigurarea dreptului la educaţie al copiilor care îşi fac debutul şcolar în anul şcolar 2016 - 2017", ne-a explicat prof. Dan Gheorghiţă, inspector şcolar general adjunct.
Conform Legii Educaţiei, nr. 1/ 2011, prioritate la înscriere au micuţii care domiciliază în zona şcolii. Ca în fiecare an, sunt şi părinţi care doresc să-şi înscrie copiii la anumiţi dascăli, la anumite şcoli. Din acest motiv, aceştia au fost nevoiţi să motiveze cererile lor. Legea Educaţiei permite înscrierea unui copil în clasa pregătitoare la o altă şcoală, din afara zonei de domiciliu, însă se ţine cont de numărul de elevi din clasa respectivă.
Dacă la Bucureşti au apărut deja anunţuri care "vând sau cumpăr mutaţii de flotant în preajma unor şcoli", la Brăila încă nu se poate spune că acest fenomen există.
Pe de o parte, la noi sunt locuri pentru toţi micuţii, populaţia şcolară fiind în scădere faţă de anii precedenţi. Pe de altă parte, având experienţa înscrierilor precedente, faţă de cifrele de recensământ, comunicate de autorităţi, întotdeauna au fost mai puţini copii, astfel încât locurile s-au ocupat fără probleme, mai ales dacă părintele a motivat pertinent cererea.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro