Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Închisoare pentru atacatorul interlopului Corbu

Ionuţ Marian Vrânceanu, cel care l-a atacat cu toporul pe Stănel Corbu, în toamna lui 2015, va merge la puşcărie • asta a decis, în urmă cu câteva zile, Judecătoria Brăila • prima instanţă i-a dat lui Vrânceanu o pedeapsă de 2 ani şi 2 luni închisoare • sentinţa nu este definitivă

 

Interlop din Lacu Dulce, condamnat la o pedeapsă de 2 ani închisoare. Cel care a primit vestea proastă este individul care s-a năpustit cu un topor asupra celui cunoscut ca lider al grupării din cartier, Stănel Corbu. Şeful de bandă a scăpat cu viaţă, chiar dacă maşina i-a fost făcută praf, atacatorul Ionuţ Marian Vrânceanu fiind trimis în faţa instanţei, în noiembrie 2016, pentru judecată. Asta după ce a fost găsit vinovat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, pentru infracţiunile de lovire sau alte violenţe şi distrugere.

Nu a durat prea mult şi a venit şi sentinţa. Vrânceanu, cunoscut ca locotenent al lui Corbu, asta până a decis să se răzbune pe “şeful său”, a primit totuşi o pedeapsă destul de blândă. Rămâne de văzut dacă partea vătămată va formula apel şi dacă instanţa superioară va menţine sau nu aceeaşi pedeapsă. “Condamnă inculpatul la o pedeapsă rezultantă de 2 ani şi 2 luni închisoare”, este soluţia dată, pe 16 martie, de Judecătoria Brăila, în dosarul unde Ionuţ Vrânceanu apare ca inculpat, iar Lăcătuş (fost Corbu) Stănel, ca parte vătămată. Sentinţa este postată pe site-ul instanţei.

În toamna anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ionuţ Marian Vrânceanu, asta după ce, în octombrie 2015, la Parchet au început să vină plângerile una după alta. Toate erau legate de o singură cauză: atacul cu toporul asupra lui Corbu. La data de 15 octombrie 2015, plângerea a fost formulată chiar de Corbu Stănel, acesta arătând  faptul că, în data de 8 octombrie 2015, în timp ce se afla la intersecţia străzilor Ştefan Secăreanu cu Cezar Boliac a fost lovit cu un topor, în zona braţului stâng, de către Ionuţ Vrânceanu. După cum au stabilit anchetatorii, inculpatul Vrânceanu Ionuţ se afla în zona respectivă, unde persoana vătămată Lăcătuş (fost Corbu) Stănel, deţine un imobil. Liderul interlop a apărut la volanul autoturismului BMW, iar pe fondul existenţei unei stări conflictuale, inculpatul Vrânceanu a scos un topor din geanta pe care o avea la el. S-a apropiat de maşina lui Corbu şi a început să lovească, provocând distrugerea parbrizului, geamului portierei stânga faţă, anvelopa şi janta stânga faţă, uşa, ornamentul ramă, panou, apărătoare, stâlp superior şi bandoul de la uşa stânga faţă. Corbu Stănel a încercat să coboare din autoturism şi să îl oprească pe inculpat din acţiunea de distrugere, dar a fost lovit de inculpat cu toporul în zona braţului stâng. În urma loviturii, interlopul Corbu a suferit o plagă contuză lungă de 5 centimetri. Speriat de ceea ce a făcut, inculpatul Vrânceanu a abandonat geanta pe care o avea la el şi a fugit.

După sesizare, organele de poliţie s-au deplasat în zona respectivă şi au găsit autoturismul distrus la domiciliul lui Corbu, chiar el ducându-l acolo după atacul din stradă. Maşina a fost examinată şi s-a constatat că erau serioase urme de distrugere pe partea stângă. La audieri, inculpatul Vrânceanu a recunoscut fapta, dar a spus că a avut impresia că cel care vrea să îl lovescă este Corbu, astfel că a luat-o el înainte.

Oricum, Vrânceanu, cel care şi-a atacat familia în repetate rânduri, părinţii spunând că acesta a devenit agresiv după ce a intrat în gruparea inrfracţională din cartier, a fost şi el la un pas de moarte. În luna august 2016, adică după un an de zile de la altercaţia în urma căreia victimă a fost Stănel Corbu, avea să vină “răsplata” pentru Vrânceanu. Acesta a fost înjunghiat cu sânge rece într-un imobil de pe strada Plevna, unde locuieşte. Echipajul deplasat la faţa locului a identificat victima, care prezenta o leziune adâncă în zona toracică, provocată cu  un cuţit. Cel înjunghiat a fost transportat la spital şi a fost totuşi salvat, anchetatorii încadrând fapta la tentativă la omor, întrucât viaţa bărbatului a fost pusă în pericol. Cei acuzaţi de comiterea faptei sunt doi indivizi cunoscuţi ca făcând parte din gruparea Corbu.
Categorie articol: 

Comentarii