Mergi la conţinutul principal

Începe EVRIKA. Aşii în fizică şi-au dat întâlnire la Brăila

• peste 160 de elevi din 31 de judeţe participă în perioada 26-28 octombrie la cea de-a XXVIII-a ediţie a Concursului Naţional de Fizică “Evrika”

 

În perioada 26-28 octombrie, Brăila găzduieşte cea de-a XXVIII-a ediţie a Concursului Naţional de Fizică “Evrika”, organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila şi Ministerul Educaţiei Naţionale. Anul acesta, la concurs vor participa peste 160 de elevi din 31 de judeţe, din clasele VII-XII, elevi care s-au remarcat în mod deosebit la olimpiadele naţionale şi internaţionale de fizică, în anul şcolar anterior.

Deschiderea festivă a competiţiei va avea loc astăzi, 26 octombrie,  la ora 17.00, în amfiteatrul Colegiului Naţional “Gh. Munteanu Murgoci”, urmând ca sâmbătă, tot în cadrul liceului, să se desfăşoare proba scrisă. Premierea va avea loc duminică dimineaţă, în aula Universităţii “Constantin Brâncoveanu” Brăila. Comisia centrală este formată din profesori universitari, inspectori şi profesori de fizică din ţară, invitatul de onoare fiind prof. Emilian Micu, iniţiatorul concursului “Evrika”. Câştigătorii vor fi recompensaţi cu premii oferite de MEN, Primăria Brăila şi alţi sponsori ai evenimentului.

La această ediţie a concursului, Brăila va fi reprezentată de şase elevi, şi anume: Roxana Grozea (clasa a VII-a, “Murgoci”), Adrian Marian Ţiripa (clasa a VIII-a, “Iorga”), Irina Papuc (clasa a IX-a, “Bălcescu”), Claudiu Mogodeanu (clasa a X-a, “Murgoci”), Andrei Anghel (clasa a XI-a, “Murgoci”), Marius Ignat (clasa a XII-a, “Bălcescu”).

Concursul Naţional de Fizică “Evrika” are ca scop formarea şi dezvoltarea competenţelor specifice domeniului ştiinţelor la elevii cu aptitudini şi motivaţi pentru acest domeniu, atragerea elevilor către studiul ştiinţelor, în general, şi către studiul fizicii, în special, precum şi identificarea elevilor capabili de performanţă în acest domeniu.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro