Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Încă cinci elevi brăileni calificaţi la olimpiadele naţionale

• aceştia au obţinut dreptul de a concura în urma redistribuirii locurilor la nivel naţional, patru urmând să concureze la Limba română şi unul la Limba engleză

 

Încă cinci elevi brăileni vor participa la olimpiadele şcolare! După redistribuirea la nivel naţional, ca urmare a rezultatelor obţinute, în această perioadă patru elevi participă la Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română, iar o elevă concurează la Olimpiada Naţională de Limba Engleză.

Astfel, la română s-au calificat următorii:

Maria Dura, clasa a V-a, Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, prof. Violeta Gheorghiţă. Maria este premiată nu doar în competiţiile de limba română, ci şi de matematică (premiul III la faza judeţeană a olimpiadei, premiul I la Concursul “10 pentru 10”) şi geografie (calificată la etapa naţională). Pe lângă rezultatele şcolare deosebite, Maria cântă la vioră şi pian, iar în timpul liber lectura este una dintre activităţile ei preferate.

Alexia Bianca Stănescu, clasa a VI-a, Şcoala Gimnazială “Fănuş Neagu”, prof. Steluţa Marcu. Alexia va participa pentru prima dată la naţională, însă ea are experienţa competiţiilor: Concursul de Fizică “Isac Newton” - menţiune, Concursul “Călători prin istorie” - premiul I, Concursul Naţional de Proză Scurtă “Fănuş Neagu” - premiul I, Concursul Naţional de Creaţie Literară “Ars Nova” - menţiune. Adolescenta cântă la pian, desenează şi pictează, iar când vine vorba de planurile de viitor ştie deja că vrea o carieră militară.

Maria Carmela Stanciu, clasa a X-a, Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, prof. Daniel Kiţu. Tânăra va participa pentru prima dată la olimpiada naţională de limba română însă până în prezent a adunat premii la mai multe concursuri - “Ars Nova” - premiul II şi premiul III, Festivalul de Creaţie şi Interpretare “Ana Blandiana” - premiul I sau Concursul Naţional de Artă Vizuală şi Literatură “Mărăşeştiul, în inima mea” - premiul I. Maria ne-a spus că pasiunea pentru această materie vine de la bunica ei, fostă profesoară de limba română. Însă tânăra este atrasă şi de engleză şi psihologie şi face sport de 6 ani, în prezent fiind membră în echipa de handbal a liceului. La facultate vrea să studieze Psihologia, în Danemarca sau Olanda.

Florentina Picioruş, clasa a VI-a, Şcoala Gimnazială “Ion Băncilă”, prof. Marioara Popa. Tot pentru prima dată la naţională participă şi Florentina, până acum ea câştigând locul III la judeţeana de limba română de anul trecut şi o menţiune la Lectură. De asemenea, ea a obţinut şi locul III la Concursul Naţional “Mesajul meu antidrog”. Adolescenta adoră să citească, seria “Harry Potter” fiind preferata ei, face balet de 3 ani, practică tenisul şi speră ca olimpiada să fie o experienţă de neuitat.

La engleză, în urma redistribuirii locurilor, s-a calificat Daria Madadi, elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu”, coordonată de prof. Luminiţa Mocanu. Adolescenta participă pentru prima oară la o astfel de competiţie, după ce anul trecut a reprezentat Brăila la Concursul Naţional Intercurricular “Ionel Teodoreanu”. De asemenea, anul acesta ea a fost la multe concursuri, cum ar fi judeţenele de română şi biologie sau Concursul “Neuroset”. Daria se descrie ca fiind o “cititoare pasionată şi un gammer înrăit”, îi plac artele plastice şi adoră să călătorească.

Felicitări elevilor şi profesorilor îndrumători! Mult succes la etapa naţională!

 

Brăila, reprezentată la Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice “Chimia - Prieten sau Duşman”

 

Două echipe din Brăila s-au calificat la acest simpozion, competiţia având ca obiective stimularea creativităţii, educarea gândirii stiinţifice şi a lucrului în echipă, dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi a spiritului de competiţie în cercetarea ştiinţifică din domeniul chimiei. 

Prima echipă este formată din Andreea Ciudin şi Eleny Iordache, eleve în clasa a X-a la Colegiului Naţional “Nicolae Bălcescu”. Andreea are premii la concursuri de geografie şi franceză şi este campioană şi vicecampionă naţională la taekwondo, sport pe care îl practică de 5 ani. Eleny practică şi ea sportul, anul trecut ea ajungând împreună cu echipa la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar - Handbal. Tânăra este laureată a mai multor concursuri şcolare, cum ar fi premiul 1 la Expoziţia-Concurs “Bucuriile copilăriei” din cadrul proiectului internaţional “Bucuria de a fi împreună!”.

Cea de-a doua echipă este compusă din Marian Valentin Dumitru şi Maria Gheorghe, elevi în clasa a X-a la Liceul Teoretic “Nicolae Iorga”. Valentin este pasionat de chimie, anul trecut el participând la olimpiada naţională, unde a obţinut o menţiune specială. Acesta ne-a spus că vrea să continue să studieze acest domeniu şi în viitor, dorind să urmeze facultatea de Farmacie. Maria a concurat la judeţenele de română şi matematică, este voluntar la Crucea Roşie şi se gândeşte să facă voluntariat şi la SMURD. Îi place să scrie şi să citească, iar după liceu şi-ar dori să urmeze Medicina.
Categorie articol: 

Comentarii