Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Încă 9 milioane lei de la Guvernul Dăncilă pentru judeţul Brăila

• conducerea CJ Brăila a dorit să clarifice situaţia alocărilor de sume de la nivel naţional către judeţul nostru, după ce unii parlamentari ai opoziţiei au punctat că s-au dat prea puţini bani • potrivit unui comunicat emis de instituţie în şedinţa din 20 decembrie, Guvernul României a mai alocat peste 9 milioane lei pentru judeţul nostru, pe lângă cele 1,8 milioane lei în baza cărora au fost făcute comentarii în spaţiul public

 

După ce unii dintre parlamentarii opoziţiei au criticat faptul că Guvernul Viorica Dăncilă a alocat prea puţini bani Brăilei comparativ cu alte judeţe, conducerea CJ Brăila a ţinut să vină cu o serie de explicaţii. Consiliul Judeţean a emis un comunicat de presă pentru a anunţa, că pe lângă 1,8 milioane lei, sumă considerată mică de către unii parlamentari, Guvernul a alocat în şedinţa din 20 decembrie pentru judeţul nostru, încă 9 milioane lei.

“În urma informaţiilor apărute în spaţiul public în ceea ce priveşte alocarea de către Guvernul României din Fondul de Rezervă bugetară a unor sume de bani judeţului Brăila, vă aducem la cunoştinţă următoarele: La data de 17 decembrie 2018, Guvernul României a alocat judeţului Brăila suma de 1.802.000 lei din Fondul de Rezervă bugetară, la cererea UAT-urilor din judeţ, pentru cheltuieli de funcţionare şi de capital, necesare dezvoltării acestora. Au depus adrese de solicitare şi au primit aceste sume, 17 UAT-uri. La data de 20 decembrie 2018, Guvernul României a alocat Consiliului Judeţean Brăila suma de 9.131.000 lei din Fondul de Rezervă bugetară, sumă ce se va regăsi în dezvoltarea infrastructurii judeţene, a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, co-finanţarea proiectelor FEN şi PNDL precum şi în derularea unor proiecte de investiţii cu fonduri proprii. Conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, deciziile Guvernului pot fi consultate atât pe site-ul instituţiei cât şi în Monitorul Oficial al României”, se arată într-un comunicat de presă emis de CJ Brăila.

În acelaşi document se mai menţionează faptul că prin aceste decizii, Guvernul României sprijină dezvoltarea administraţiilor locale, acordând sume în baza solicitărilor primite de la UAT-uri respectiv Consilii Judeţene, astfel că judeţului nostru i-au fost alocate toate sumele cerute.

“În urma repartizărilor, judeţul Brăila se află pe locul 12 într-un top al judeţelor care au solicitat şi primit bani din Fondul de Rezervă al Guvernului”, se mai arată în comunicat.

 
Categorie articol: 

Comentarii