Mergi la conţinutul principal

«Iubitor» de animale sălbatice, vizitat de poliţiştii de la Arme şi Explozivi

Potrivit Biroului de Presă al IPJ Brăila, în ziua de miercuri, 2 iulie 2014, în baza unui mandat emis de Judecătoria Brăila, poliţişti de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (BAESP) şi Serviciul Poliţiei de Frontieră Brăila au efectuat o percheziţie la domiciliul lui Costică P., în vârstă de 51 de ani, din comuna Tufeşti, unde au găsit un pui de căprior sălbatic.
Poliţiştii au stabilit că, în ziua de 2 iunie 2014, bărbatul se afla pe Fondul de Vânătoare nr. 8 Stăncuţa, gestionat de AJVPS Brăila, de unde a capturat puiul de căprior. Ulterior, Costică P. a dus puiul la domiciliu şi l-a crescut, timp de o lună, în captivitate. Miercuri, căpriorul a fost ridicat de oamenii legii şi predat reprezentanţilor AJVPS Brăila.
Poliţiştii continuă cercetările, Costică P. urmând a fi pus sub învinuire pentru săvârşirea infracţiunilor de vânătoare fără permis, fără autorizaţie legală şi în afara perioadei de vânătoare la specia căprior, conform prevederilor Legii nr. 407/2006.
Tot miercuri, poliţişti de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, de la Fănel U., în vârstă de 44 de ani, din Brăila, arma letală de vânătoare, calibru 12x2 mm, pe motiv că deţinătorul nu a depus-o la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea permisului de armă (permisul expirase încă din 23 decembrie 2013). Poliţiştii i-au întocmit bărbatului dosar penal, conform art. 342 alin. 6 din Codul penal.
În aceeaşi zi, poliţişti de la BAESP - IPJ l-au vizitat pe Emil B., de 41 de ani, din oraşul Ianca, fost deţinător legal al armei de vânătoare, calibru 12x2, căruia i se comunicase dispoziţia de anulare a dreptului de deţinere, port şi folosire a armei letale şi care nu a depus arma la un armurier autorizat, în termenul legal.
Arma lui Emil B. a fost ridicată în vederea cercetărilor, iar bărbatului i s-a întocmit dosar penal, conform prevederilor art. 342 din Codul penal.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro