Mergi la conţinutul principal

«Cricons», peste 22 milioane pentru întreţinerea drumurilor naţionale din judeţul nostru

Firma familiei Stăncic - SC "Cricons" a prins un contract frumos de peste 22 milioane lei fără TVA de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR): se va ocupa timp de 2 ani de întreţinerea drumurilor naţionale din judeţul nostru. Licitaţia electronică organizată de companie a dat drept câştigătoare oferta celor de la "Cricons" dintre cele 3 oferte depuse în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) şi declarate admisibile. Astfel, atribuirea s-a făcut la preţul de aproape 22,128 milioane lei, fără TVA, pornind de la un preţ estimat de circa 22,171 milioane lei, fără TVA. De aceşti bani, compania gălăţeană s-a obligat să asigure întreţinerea pe timp de vară în 2015 şi 2016 a reţelei de drumuri naţionale de pe raza judeţului nostru, în total circa 253,8 km, inclusiv a celor 22 de poduri existente pe aceste drumuri. Potrivit contractului semnat zilele trecute, "Cricons" va asigura, printre altele, plombarea gropilor, va înlătura denivelările şi făgaşurile formate pe DN-uri, va colmata crăpăturile şi fisurile apărute în covorul asfaltic, dar şi curăţarea şanţurilor şi rigolelor. În plus, va îndepărta de pe platforma drumului obstacolele rezultate în urma accidentelor de circulaţie, inclusiv a vehiculelor implicate în accidentele rutiere. De asemenea, va reface marcajele rutiere acolo unde va fi cazul, va curăţa de gunoaie şi de vegetaţie lateralul drumurilor.
De precizat că în trecut şi firma "Tancrad" aparţinând grupului administrat de familia Stăncic, s-a ocupat de întreţinerea şoselelor, însă de cele cu regim de drum judeţean. De exemplu, "Tancrad" a prins în 2010 un astfel de contract de la Consiliul Judeţean Brăila, în perioada de mandat a fostului şef de judeţ, Bunea Stancu, contra sumei de aproximativ 160.000 euro, la cotaţia de atunci a monedei europene.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro