Mergi la conţinutul principal

«Încă cinci sute de ani» în librării

Grigore Ciobică a debutat în literatură cu volumul de proză şi poezii "Încă cinci sute de ani". La evenimentul de lansare au luat cuvântul PR-ul Bibliotecii Judeţene "Panait Istrati", Claudiu Brăileanu, reprezentantul editurii Edmunt, Emanoil Dobrescu, şi scriitoarea Anthonia Amatti.
Cartea însumează gândurile autorului din perioada comunistă, de altfel o perioadă ce l-a marcat într-o mare măsură. "La 18 ani a fost arestat de Securitate pentru activităţi subversive împotriva regimului de atunci şi condamnat la optsprezece ani de muncă silnică, din care a executat şase. Atunci şi-a descoperit talentul, iar primul text din acea perioadă se află în acest volum", a menţionat Claudiu Brăileanu.
"În acest an a fost posibil să apară acest volum cu care domnul Ciobică debutează în literatură. Eu cred că e o carte interesantă, care ar putea trezi interesul oricărui cititor", a adăugat Emanoil Dobrescu.
În cadrul evenimentului, la rugămintea scriitoarei Anthonia Amatti, s-a ţinut şi un moment de reculegere pentru victimele regimului comunist. "Mulţi dintre noi suntem urmaşii celor căzuţi pe acest drum însângerat pe care a păşit autorul. V-aş ruga să păstrăm câteva momente de reculegere pentru cei care au rămas în adâncuri", şi-a început aceasta discursul.
Design-ul coperţii îi aparţine autorului. "Aici este România care, după 50 de ani de întemniţare, reuşeşte să rupă un lanţ. Lanţul este legat de o stea roşie, Armata Roşie. Aripa, acolo unde s-a rupt lanţul, s-a ridicat în sus, dar în vârful aripii este o cruce, credinţa este cea care salvează naţia română. Aripa legată, a cărui lanţ a rămas întreg, se va elibera după 500 de ani, aşa cred eu, cu părere de rău", a explicat Grigore Ciobică semnificaţia graficii şi a titlului cărţii.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro