Mergi la conţinutul principal

România are deja un nou premier

Nimic despre lepădarea de infractori, de corupţi, de penali, de condamnaţi. Ar fi fost şi culmea, când însuşi preşedintele partidului este un condamnat.
De fapt, PSD a devenit un partid subjugat unui singur om, poate mai mult decât era în perioada lui Adrian Năstase. Asta deşi Dragnea are darul de a poza şi de a părea liderul democratic şi înţelegător pe care orice partid şi-l doreşte. Practic, nimeni nu va mai mişca de-acum în front, iar asta nu se va limita doar la activitatea din PSD, ci inclusiv la cea din guvern. De altfel, Dragnea a şi anunţat că se pregăteşte o remaniere guvernamentală, după o analiză internă a activităţii miniştrilor proprii.
În practică, Ponta a rămas premier doar cu numele. Este sprijinit politic doar pentru că PSD nu vrea să piardă postul de premier, dar de fapt nu mai este înconjurat de nimeni de încredere în partidul său - lucru care se va întâmpla şi la nivelul guvernului. Dragnea îşi va pune oamenii săi, iar Ponta va rămâne prim-ministru doar dacă Iohannis nu va accepta târgul cu demiterea actualului premier contra unui pesedist susţinut de actualul preşedinte al PSD.
Una peste alta, Dragnea a ajuns să aibă o influenţă mai mare nu doar decât a prim-ministrului, ci chiar şi decât a preşedintelui ţării.
Am mai spus-o: Ponta va muri singur din punct de vedere politic, iar omul de care depinde dacă va rămâne sau nu în funcţia de premier pentru maxim un an este acum, culmea, Klaus Iohannis - cel care, constituţional, nici măcar nu poate demite un guvern. Preşedintele ţării are de ales acum între a-l păstra pe Ponta şi a numi pe cineva propus de Dragnea, cu o întreagă echipă de miniştri susţinută de acesta. Oricum ar sta însă lucrurile, România este şi va fi guvernată, de fapt, până la următoarele alegeri generale, de Liviu Dragnea.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro