Noi nu vindem Brăila. Noi o ruinăm! | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Noi nu vindem Brăila. Noi o ruinăm!

4 ha, ani de zile gospodărite milităreşte, acum transformate în focar de infecţie. În mijlocul Brăilei, "graţie" cârdăşiei dintre primarul Brăilei, Consiliului Local Municipal şi prosperul om de afaceri Mircea Andreev. Fostul primar, fostul CLM şi mereu prosperul Mircea Andreev.
Asta a devenit fosta unitate militară "Caporal Muşat", preluată de Primăria Brăila de la Ministerul Apărării în 2006. Asta a rămas, după 10 ani, din "minunea" promisă cu tam-tam de administraţia locală: un complex rezidenţial ca din poveşti, cu aproape 3.000 de apartamente, sedii de companii, parc, biserică, grădiniţă, şcoală. O promisiune de care, însă, s-a ales praful. Ca de altfel de toate marile promisiuni făcute Brăilei în ultimii 25 de ani, gestionate în majoritate după pricipiul: "noi nu ne vindem oraşul!".
Din "patriotism local" suntem unde suntem astăzi. Un mod de gândire şi lucru de care m-am lovit încă din primii mei ani de presă, pe când primar era Tataia Lungu. Aşa a fost pus pe fugă, pe la sfârşitul anilor '90, Carrefour, care îşi propusese să deschidă în judeţul Brăila cel mai mare depozit de legume din România, depozit care să asigure marfă (produsă de legumicultorii din Brăila şi judeţele vecine) pentru toate magazinele din sud-estul ţării. Aşa a fost gonit McDonald's, tot pe la sfârşitul anilor '90, care venise cu ideea deschiderii unui restaurant în Grădina Mare şi, odată cu el, un loc de recreere pentru copii, adică reanimarea întregului parc, pe atunci complet abandonat de autorităţi. Iar lista ar putea continua cu exemple din anii 2000, din port, din centrul vechi, din zona liberă... nici nu le mai ţin minte. Cora a fost doar unul dintr-un şir lung de investitori refuzaţi la Brăila, pe motiv că trebuie susţinuţi agenţii economici locali. Iar Mircea Andreev, doar unul dintr-un şir lung de oameni de afaceri autohtoni, cu mare trecere la autorităţi, adică dintre cei care, practic, în funcţie de propriile interese şi business-uri, au decis soarta acestui oraş. Agenţi care, din păcate - timpul a dovedit-o - n-au adus nici un pic de plus valoare economiei, iar acum, care-au murit, care-au plecat ... de cei mai mulţi dintre ei nimeni nu mai ştie nimic. Nici de afacerile lor.
Bun, rău, cum vreţi să-l caracterizaţi, Cibu, Dumnezeu să-l odihnească, a fost singurul care a mai făcut rabat de la această regulă, după el, Simionescu, sub directa îndrumare a lui Stancu, revenind la vechile metehne. Cu mici excepţii.
Iar o astfel de excepţie este chiar dezvoltatorul imobiliar din Bucureşti, care a preluat, în aceeaşi şedinţă CLM din în 2013, cele 5 ha, tot din vechea unitate militară, exact în vecinătatea ruinelor lui Andreev. Cum arată cele 5 ha ale veneticului de la Bucureşti şi cum arată cele 4 ale fiului oraşului, nici nu mai are rost să comentez. Căci, nu-i aşa, noi ţinem palma investitorilor locali şi ne plimbăm cu ei prin CLM cu anii. Îi somăm, îi păsuim, îi dojenim părinteşte şi închidem ochii la golăniile lor.
Până când? Nu ştiu să vă spun. Depinde de noua conducere a Primăriei Brăila şi noii consilieri locali. De ei depinde dacă o vor lălăi iar cu termene şi somaţii sau se va găsi careva să pună piciorul în prag. Dar de un lucru sunt însă sigură. Dacă până în ianuarie 2017 nu văd că se mişcă ceva, o să-i întreb şi pe ei: "Cu ce vă are la mână Andreev?". Şi, de data aceasta, promit, n-o să mai fie doar o întrebare retorică. Căci trebuie să se termine odată cu gunoaiele, putregaiurile, hoţiile şi şobolanii din Caporalul Muşat.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro