Skip to main content

PNL-iștii brăileni au votat și moțiunea lui Florin Cîțu pentru șefia partidului

* după ce au votat, pe 25 august, moțiunea cu care Ludovic Orban candidează la conducerea PNL, astăzi (vineri), liberalii brăileni au spus «DA» și moțiunii premierului Florin Cîțu * președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a susținut o conferință de presă alături de câțiva invitați din PNL de la Centru, în frunte cu Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov, un susținător al lui Cîțu * Popa a precizat că nu i se pare nimic bizar ca ambele moțiuni să treacă la Brăila, cu precizarea că el în continuare îl susține pe Orban la Congresul din 25 septembrie

 

 

Liberalii brăileni au decis să gireze atât moțiunea lui Ludovic Orban pentru conducerea PNL, cât și pe cea a premierului Florin Cîțu. Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a susținut, în această seară (vineri), o conferință de presă după o ședință a Colegiul Director Județean (CDJ) în care s-au stabilit delegații la Congresul din 25 septembrie, dar în care s-a votat și moțiunea contracandidatului lui Orban. Conferința a avut loc alături de câțiva invitați de la Centru, din tabăra lui Florin Cîțu: președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Petru Ștefan Thuma, Ciprian Pandea, președintele filialei PNL Călărași, George-Cristian Tuță, chestor al Camerei Deputaților și Claudia Benchescu, de la PNL Sector 3.

După cum au explicat aceștia, pentru moțiunea prim-ministrului Florin Cîțu au fost

38 de voturi exprimate, din care 26 au fost ”pentru” iar 12 ”împotrivă”.

”E un rezultat bun, le mulțumesc delegaților care ne-au acordat votul. Acesta este secret. Fiecare și-l exprimă cum dorește, în funcție de ce simte, de ce gândește. Și noi am avut un la Ilfov acum două zile. Votul a fost secret, cu buletine de vot. Este normal. Odată la patru ani avem congres. Este un lucru normal care se întâmplă”, a declarat Thuma.

Potrivit lui Alexandru Popa, nu ar trebui să suprindă pe nimeni faptul că la Brăila s-au votat ambele moțiuni ale candidaților, deoarece acest scenariu s-a repetat în mai multe filiale din țară. Ba mai mult, Popa a afirmat că a dat mână liberă tuturor delegaților. Chiar și așa, deputatul a ținut să precizeze că opțiunea sa rămâne pentru Ludovic Orban.

”Eu niciodată, de când am intrat în politică nu am jucat la două capete. Opțiunea mea e clară. Dar noi, în interiorul partidului nu punem presiune... pentru că suntem Partidul Național Liberal. Opțiunea mea în continuare este aceeași. Eu nu mă schimb. Îmi țin cuvântul până la sfârșit. Așa cum v-am învățat de când am intrat în politică. Ceea ce am spus, aia am făcut. Sunt foarte multe filiale din țară în care au trecut ambele moțiuni. Delegații la Congresul din 25 septembrie i-am selectat pe criterii de performanță: primari, viceprimari, apoi după rezultatele obținute în fiecare filială din județ și din municipiu, au primit o normă de reprezentare adecvată cu scorul obținut”, a declarat Popa.

Sursa citată a precizat că la Congresul din 25 septembrie, PNL Brăila va avea 67 de delegați.

 

Popa îi laudă atât pe Orban cât și pe Cîțu

 

Reamintim că moțiunea lui Ludovic Orban s-a votat pe 25 august, când acesta a vizitat personal Brăila, însă la vremea respectivă liberalii nu au susținut o conferință de presă. Atunci, așa cum a informat Popa, au fost 55 de delegați prezenți, din care 52 au fost ”pentru” moțiunea lui Orban și 2 ”împotrivă”.

”Am lăsat liber votul. Și domnul Cîțu este premierul nostru în funcție. Mulți cred că vor avea nevoie în viitorul apropiat de susținerea dumnealui pentru dezvoltarea localităților. Nu a fost un vot controlat. A fost un vot clar. Fiecare și l-a asumat. Eu nu am spus nimănui cum să voteze. Da, dacă vreți să auziți, opțiunea mea rămâne aceeași. Nu m-a surprins nimic. Amândoi sunt colegii noștri și e normal. Dacă ai mei colegi susțineau doar o moțiune a PNL probabil că mă deranja. Amândoi sunt colegii mei. Cum am spus, după 25 septembrie vom rămâne împreună. Amândoi sunt doi buni lideri. Opțiunea mea în prima fază a fost Ludovic Orban și i-am promis domnului președinte Orban că îl susțin, dinainte ca domnul Florin Cîțu să își anunțe candidatura. Iar dumneavoastră știți foarte bine că eu țin foarte mult la cuvântul meu. Nu sunt în momentul în care să îmi judec colegii. Amândoi sunt colegii mei. Iar dacă vreți să auziți încă o dată, opțiunea mea este Ludovic Orban. Colegii mei au hotărât că trebuie susținute ambele moțiuni și așa s-a întâmplat”, a mai explicat Popa votul moțiunii lui Florin Cîțu în cadrul organizației PNL Brăila, ai cărei membri s-au poziționat fățiș în tabăra Orban.

În altă ordine de idei, deputatul Alexandru Popa a afirmat cu această ocazie că va candida pe 25 septembrie la o funcția de membru în forul de conducere central al partidului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu