Farmacia care se respectă îşi respectă bolnavii | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Farmacia care se respectă îşi respectă bolnavii

Astfel, fenomenul datorat unor peroxizi care rezultă din reacţiile biochimice specifice organismului uman poate fi stopat sau încetinit prin administrare de substanţe antioxidante. Printre antioxidanţii folosiţi la început au fost vitaminele A, E, apoi coenzima Q, iar în ultimul timp resveratrolul, un polifenol ce se regăseşte în extractul de struguri roşii. Crema antioxidantă obţinută la Farmacia Faltis are toate aceste componente. "Ultima noastră preocupare a fost obţinerea unei creme antioxidante pentru faţă, pe bază de vit. A, E, coenzima Q10 şi extract fluid de struguri roşii, în colaborare cu unii medici specialişti, aceasta fiind foarte apreciată de doamne şi domnişoare. Folosită alternativ cu crema de faţă nutritivă, dă rezultate deosebite", precizează farmacistul Ion Bobaru.

Crema antioxidantă nu este singurul produs preparat în Farmacia "Faltis" din Brăila, care deţine Certificatul de bună practică farmaceutică pentru prepararea de medicamente, acordat de Colegiul farmaciştilor din România. O altă veste bună este faptul că de aceste preparate pot beneficia acum nu doar brăilenii, ci şi clienţi din alte localităţi. Mai nou, farmacia din Brăila primeşte reţete magistrale din ţară pe fax, poştă sau email, le prepară şi le expediază prin curierat rapid. Reţeta magistrală este o reţetă prescrisă de un medic prescriptor; magistral, de la magistru (lat. "magister"), era pe vremuri farmacistul care arăta practic celorlalţi farmacişti şi practicanţi cum trebuia preparat medicamentul. "Putem prepara toate formele farmaceutice, mai puţin medicamentele perfuzabile, injectabile, comprimate cu cedare prelungită sau controlată", punctează farm. Ion Bobaru.

Reţete după formule magistrale de la peste 300 de medici din ţară

În ultimul timp se observă, în rândul bolnavilor, o aplecare tot mai mare către remediile naturiste (naturale) şi către terapiile complementare. O explicaţie constă în faptul că producerea de medicamente de tip industrial folosite în terapia medicală a trecut, se pare, de apogeu, astăzi scoaterea pe piaţa farmaceutică a unui medicament fiind destul de rară şi greoaie. Procesul de apariţie a unui medicament nou poate dura între 5 şi 10 ani. La terapiile complementare se pot încadra şi preparatele galenice (tradiţionale) ce se prepară în farmacii şi erau la mare vogă în anii de început de secol trecut. Astăzi, aceste terapii complementare nu se substituie terapiei clasice cu medicamente tipizate recomandate de medici, ci o pot îmbunătăţi în mod evident pe aceasta.

De asemenea, tot ca terapii complementare sunt şi tincturile obţinute din plante naturale din flora spontană sau din grădina cu plante medicinale a Farmaciei "Faltis", care prepară peste 20 de astfel de tincturi. Pentru unele afecţiuni, aceste terapii complementare pot fi o alternativă la terapia clasică. "De exemplu, din experienţa mea de peste 35 ani de activitate farmaceutică, pot spune că tratamentul bătăturilor (Clavus) este mult mai eficient cu preparatele obţinute în farmacie decât cu cele industriale. De asemeni scabia (râia), alopecia (căderea prematură a părului), acneea juvenilă, se tratează cu rezultate vizibil mai bune cu preparatele tradiţionale", afirmă farmacistul Ion Bobaru. Numărul afecţiunilor care beneficiază de aceste tratamente este mult mai mare. Avantajul acestor preparate galenice rezidă din faptul că ele pot fi individualizate de la pacient la pacient. "Fără falsă modestie, pot spune ca Farmacia Faltis excelează în preparatele galenice care se fabrică în laboratorul propriu. Preparăm reţete după formule magistrale a peste 300 de medici din toată ţara şi din peste 20 de farmacopei, codexuri, formulare farmaceutice şi îndreptare farmaceutice", arată farm. Ion Bobaru.

Explicaţii suplimentare despre preparatele farmaceutice obţinute de Farmacia "Faltis" le puteţi obtine la clubul pacienţilor farmaciei, tel.0239/615931, adresa e-mail: farmaciafaltis@yahoo.com.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro