Romanul "Marea, dimineaţa", apărut în anul 2011, abordează relaţia dintre mamă şi fiu într-un mod inedit. Autoarea urmăreşte în această carte două poveşti. Prima este cea a lui Farid, un băieţel arab din Libia care nu a văzut niciodată marea şi care este nevoit alături de mama sa să fugă din calea războiului. Din nefericire, pe acesta marea îl va conduce spre moarte. Cea de-a doua poveste este lui Vito, un adolescent italian cu rădăcini arabo-italiene care nu ştie ce să facă cu viaţa lui. Cele două perspective se contopesc în cel de-al treilea capitol care încheie acest tulburător roman.
Cartea abordează teme precum războiul, realitatea violentă, căutarea propriei identităţi, dezrădăcinarea, dar şi relaţiile diferite dintre mamă şi copii. Imaginea Jamilei, mama lui Farid, este redată de narator din perspectiva copilului care o adoră „Farid e îndrăgostit de mama lui, de braţele ei care fac vânt ca nişte frunze de palmier, de răsuflarea ei când cântă un malouf încărcat de dragoste şi lacrimi, iar inima îi creşte atât de mult, că trebuie s-o ţină strâns cu amândouă mâinile ca să nu cadă la pământ, în ligheanul de metal pentru apă de ploaie, ruginit şi tot timpul uscat."
Angelina, mama lui Vito este însă o femeie retrasă, tăcută, distantă faţă de fiul ei „Mama lui seamănă cu marea, are aceeaşi privire lichidă, acelaşi calm, cu furtuna înăuntru."
Cele două cupluri mamă-fiu sunt reprezentative pentru generaţiile de oameni dezrădăcinaţi, alungaţi din propria ţară de condiţiile politice vitrege, care le vor influenţa iremediabil destinul.
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" Brăila.