• evenimentul, moderat de prof. Veronica Dobrin, are loc vineri, 10 ianuarie, ora 16:00, în Sala ProArte a Centrului de Creație Brăila • invitați: prof. dr. Mirela Curcă, profesor la Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” și prof. dr. Valentin Popa, membru al Uniunii Scriitorilor din România
Brăilenii sunt invitați, vineri, 10 ianuarie, începând cu ora 16:00, în Sala ProArte a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila (Centrul de Creație), pentru a participa la evenimentul cultural „Invitație la lectură”. Manifestarea este dedicată Zilei Naționale a Culturii și este moderată de prof. Veronica Dobrin. Invitați: prof. dr. Mirela Curcă, profesor de limba și literatura română la Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” și prof. dr. Valentin Popa, membru al Uniunii Scriitorilor din România.
În cadrul evenimentului cultural, va fi prezentată cartea „Amurgul zilelor”, scrisă de Nicoleta Voinescu, brăileancă la origine, membră a Uniunii Scriitorilor din România.
„Nicoleta Voinescu este brăileancă, a absolvit fostul Liceu de fete (actual Colegiu Național „Gh. M. Murgoci”) și este membră a Uniunii Scriitorilor din România din anul 1989. A scris numeroase romane, povestiri și piese de teatru. Locuiește în apropierea Bucureștiului, dar starea sănătății nu îi permite să se deplaseze. Am cunoscut-o mai de demult și, știind dragostea ei față de orașul natal, m-am oferit să organizăm o altfel de prezentare de carte. Cartea cuprinde 23 de povestiri, majoritatea cu tematică brăileană”, ne-a mărturisit prof. Veronica Dobrin.
Nicoleta Voinescu s-a născut la 25 noiembrie 1939, la Brăila. A frecventat, în orașul natal, gimnaziul (1946-1953) și Liceul teoretic (1953-1956). În perioada 1956-1961 urmează cursurile Facultății de Filologie a Universității „Al. I. Cuza” din Iași. Din anul 1961 a lucrat ca profesoară la Medgidia și apoi, mulți ani, la Tulcea. A debutat publicistic în anul 1961 în ziarul „Dobrogea nouă”. A colaborat, de asemenea, la „Gazeta literară”, „Tomis”, „Steaua”, „Literatorul” etc. Este prezentă în culegeri și antologii dobrogene: „Amfore de august” (Tulcea, 1969), „Inscripții de pe malul mării” (Constanța, 1965), „Epistole de pe malul mării” (Constanța, 1963), „Secvențe marine” (Constanța, 1966), „Dialoguri de pe malul mării” (Constanța, 1964). Este membră a Uniunii Scriitorilor din România din anul 1989.
Volume publicate: „Zidul Lumii”, versuri, București, Editura Albatros, 1971; „Dulce septembrie”, roman, București, Editura Albatros, 1975; „Drumul spre Constantinopol”, roman, București, Editura Eminescu, 1983; „Trufie”, roman, București, Editura Eminescu, 1987; „Pământul zeilor”, roman, Constanța, Ex Ponto, 2004; „Adio în Gara de Nord”, roman, Constanța, Ex Ponto, 2006 ș.a.