Mergi la conţinutul principal

Autodenunţ

Rău de tot, mult şi des. Şi, mai grav, nu regret. Am spus în public că PSD e un partid de cioflingari, de mincinoşi, de oameni fără cuvânt. Un partid care a sărăcit România, un partid care-şi apără penalii, condus de un penal condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare, dar cu aere de fată mare. Un partid care promovează non valori, un partid în care tot ce contează este banul. Am spus, recunosc, banul dictează în PSD. Banul decide cine ce contract ia, cine ce funcţie ocupă, cine cum se strecoară pe o listă. Da, am spus, în repetate rânduri chiar, PSD e partidul care a ridicat corupţia la rang de artă. Categoric, tot ce am scris eu mai sus, nu e doar o marcă strict PSD. Practic, nu există partid în România fără corupţi, dar aşa mulţi strânşi laolaltă, aşa uniţi, aşa vehemenţi nu cred să mai fie. Oricum, cele mai multe măgării, cele mai multe şmenuri, PSD le-a inventat în ţara asta. Ceilalţi le-au preluat şi, pe ici pe colo, dacă au simţit nevoia, le-au perfecţionat. Evident, dacă trebuie, eu recunosc că i-am criticat şi pe alţii, nu-i nicio problemă, îmi asum. Am criticat şi dreapta şi stânga de fiecare dată când am constatat un derapaj, doar că până acum n-a fost nevoie să-mi asum personal în faţa dumneavoastră asta, dintr-un motiv simplu: până acum, niciun alt preşedinte de partid nu s-a gândit că ar putea să mă reclame la serviciu pentru atitudinea ostilă, ba chiar să vă ceară să luaţi măsuri.
În acest context, ţin să vă precizez, acest autodenunţ nu l-am făcut eu aşa, aiurea, că m-am trezit dimineaţă cu faţa la cearşaf şi am văzut PSD în faţa ochilor, ci am un motiv întemeiat.
Mi-e teamă, doamnă! Mi-e teamă că, la câte reclamaţii o să aibă de făcut domnul Dragnea, n-o să ajungă prea curând la mine. Aşa că, decât să stau sub stres săptămâni sau luni de aici înainte, m-o pârî, nu m-o pârî, mai bine recunosc tot acum dintr-odată şi dorm liniştită noaptea.
De ce am decis abia astăzi să îmi fac "mea culpa", în condiţiile în care ameninţarea circulă de câteva zile pe net? Iarăşi este simplu de răspuns. Păi, dacă faţă de angajata acelei bănci am crezut iniţial că poate fi o glumă, un bluf, când am văzut miercuri ce a păţit Valeriu Zgonea, m-am panicat ... m-am convins că nu-i de joacă. Omul acela, cândva numărul II în PSD şi-a pierdut într-o fracţiune de secundă şi partidul şi funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor - practic pâinea de la gură, că nu cred să mai pupe vreun mandat. Şi asta doar pentru simplul motiv că a avut "tupeul" să-i recomande lui Dragnea să renunţe la şefia PSD după ce a fost condamnat definitiv. Or asta e parfum de trandafiri pe lângă ce am scris sau spus eu... nici nu vreau să mă gândesc la consecinţe.
Şi încă ceva, pentru ca mărturisirea să fie deplină, doamnă Paraschiv, n-am votat niciodată PSD, deşi chiar şi în partidul acesta sunt câţiva oameni faini pe care, ca independenţi, i-aş vota cu două mâini. Dar ştiţi - şi poate aşa se linişteşte şi Dragnea şi înţelege că nu-s răutăcioasă - eu sunt născută în zodia taur şi chiar nu agreez nimic roşu. Iar dacă încearcă să mi se vâre pe gât aiurea ceva de culoarea asta, pur şi simplu mă înfurii.
Acestea fiind zise, închei aici, cu promisiunea că, dacă pe parcurs îmi voi mai aminti ceva, nu o să ezit să completez.
Cu sinceritate, Cati Lupaşcu

P. S. Acest text poate fi considerat un pamflet şi tratat ca atare. Sau nu. Ideea e că, la începutul acestei săptămâni, imediat după aflarea rezultelor alegerilor locale, întrebat dacă rămâne la şefia partidului sau ia în calcul să preia guvernarea, liderul PSD, Liviu Dragnea, a făcut o declaraţie ce a avut un final uluitor. Practic, Dragnea a dat de înţeles că e atât de sătul să tot audă critici la adresa sa şi a partidului, încât e dispus să ia măsuri drastice, inclusiv aceea de a reclama angajatorilor pe angajaţii care îşi permit să facă aprecieri negative în public. "(...) Am văzut, de exemplu, un lucrător la o bancă, care (sic!) îşi dădea cu părerea că, dacă PSD câştigă alegerile, România intra în instabilitate. Îi spun că bate câmpii, asta este expresia, şi o să sesizăm şi conducerea acestei multinaţionale".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro