* la capăt de linie există personal specializat care execută dezinfecția autobuzelor și a tramvaielor aflate pe traseu, după fiecare cursă, precizează conducerea SC Braicar SA * totodată, cei 250 de șoferi și vatmani au primit măști de protecție și acces la substanțele dezinfectante, pe cheltuiala companiei
Expuși riscului infectării cu noul coronavirus - pentru că sunt nevoiți să stea la volan ore în șir, la doi pași de posibilii purtători ai virusului SARS CoV-2 - judecați, uneori, pe nedrept pentru micile neplăceri care apar în mijloacele de transport în comun, șoferii de autobuz și vatmanii de tramvai de la SC Braicar SA Brăila împreună cu personalul specializat al companiei, dezinfectează autovehiculele de mai multe ori pe zi, la capăt de linie. Măsura pare să dea rezultate, de vreme ce, în ultimele zile, numărul brăilenilor depistați cu COVID-19 este în ușoară scădere.
"Încă de la începutul pandemiei, în toate mijloacele de transport în comun din municipiu au fost amplasate dispensere (dispozitive pentru dezinfectarea mâinilor), puse la dispoziția călătorilor. De asemenea, la capătul liniilor de autobuz - zona Soroli Cola, capătul liniei 2 Vidin, Promenada Mall - dar și la Depoul Radu Negru, unde întorc tramvaiele, există personal specializat care execută dezinfecția autobuzelor și a tramvaielor aflate pe traseu, după fiecare cursă. Sunt vizate, cu precădere, scaunele, ușile de acces și barele de care se prind călătorii la urcarea în autobuz sau în timpul trasnportului", ne-a precizat directorul SC Braicar SA, Cristian Domnițeanu.
Potrivit conducerii Braicar SA, pe perioada pandemiei, societatea le-a asigurat celor aproximativ 250 de șoferi și vatmani, angajați ai companiei, măști de protecție, precum și acces la substanțele dezinfectante. Totdată, în fiecare dimineață, înainte de plecarea pe traseu (la ieșirea din garaj sau depou) fiecare mijloc de transport în comun al SC Braicar SA Brăila este dezinfectat de același personal specializat, ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului.
La ora actuală, pe traseele SC Braicar SA circulă, zilnic, în jur de 60 de autobuze, două microbuze care merg la Selgros și 10 tramvaie. Altfel vor sta lucrurile după achiziționarea tramvaielor noi și a autobuzelor electrice, despre care am amintit în articolele precedente. Anul acesta vor fi înlocuite șinele de tramvai din zona Radu Negru - Parc Monument, Galea Galați și B-dul Independenței, cu modernizarea arterelor de circulație și amplasarea pistelor pentru bicicliști, iar acest lucru va schimba în bine transportul urban din Brăila.