Mergi la conţinutul principal

1 milion lei pentru modernizarea Liceului Teoretic “Constantin Angelescu”

• în acest an, Consiliul Local a investit bani în modernizarea celui de-al doilea liceu din localitate • sălile de curs şi laboratorul de limbi străine arată foarte bine, după ce au suferit o renovare de la zero • laboratorul este ultradotat, având 30 de staţii cu căşti şi microfoane, plus o tablă Smart cu touchscreen şi conectată la laptop şi internet, necesară desfăşurării lecţiilor interactive

 

După Liceul Tehnologic “Nicolae Oncescu”, a venit rândul Liceului Teoretic “Constantin Angelescu” să “îmbrace” haine noi. Consiliul Local a alocat aproape 1 milion lei (10 miliarde lei vechi) pentru renovarea unităţii de învăţământ. Din cele 14 încăperi pe care le are liceul, 12 sunt săli de curs şi 2 sunt laboratoare. Cu ani în urmă, toate acestea erau folosite. Acum, mai sunt utilizate doar 8 săli de curs. Primul dintre motive este reprezentat de faptul că şcoala gimnazială a fost separată de liceu şi mutată într-o clădire nouă, iar cel de-al doilea, adresabilitatea mai scăzută din partea absolvenţilor de clasa a VIII-a.

Chiar şi aşa, copiii care aleg să-şi continue studiile la Liceul “Angelescu” trebuie să beneficieze de condiţii decente, tocmai de aceea sălile de curs au fost renovate de la zero, iar laboratorul de limbi străine a fost ultradotat. Modernizarea laboratorului a costat circa 50.000 lei, iar rezultatele sunt uimitoare: pe lângă glet, lambriu, gresie şi mobilier nou, acesta este dotat cu 30 de staţii cu căşti şi microfoane, dar şi cu un soft care permite interacţiunea dintre profesor şi elev. Tabla Smart întregeşte tabloul evoluţiei tehnologiei, pentru că are touchscreen, se poate conecta la laptop şi este extrem de utilă în desfăşurarea lecţiilor interactive.

Apoi, sala de sport şi-a schimbat complet înfăţişarea. Dacă înainte orele de sport abia se puteau desfăşura din cauza parchetului putrezit de care te puteai împiedica fără prea mult efort, iar în zilele ploioase, elevii făcea slalom printre găleţile ce strângeau picăturile de apă din tavan, acum încăperea este de nerecunoscut. După ce s-a turnat şapă, a fost lipit un covor special pentru activitatea sportivă a liceenilor. Modernizată a fost şi scena din sala de sport, «gazda» a zeci de ediţii de baluri de boboci de-a lungul timpului.

Lucrările de modernizare continuă şi după începerea anului şcolar, în alte trei săli de clasă, dar fără a încurca în vreun fel activitatea didactică. A fost delimitat cu uşă termopan spaţiul aflat încă în lucru. Proiectul trebuie finalizat până la finele acestui an. Următoarea pe lista reabilitărilor este curtea interioară a liceului “Angelescu”, ne-a spus conducerea unităţii de învăţământ.

Directorul Ştefănuţ Dragomir ne-a mai declarat şi faptul că pentru grădiniţa “din deal”, aşa cum este cunoscută printre locuitorii oraşului Ianca, a reuşit să obţină autorizaţia pentru securitate la incendiu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro