Mergi la conţinutul principal

«Amintirile» au răscolit Ianca. Zilele Oraşului, cu muzică live şi distracţie «hight»

• artiştii aleşi pentru ediţia din acest an a sărbătorii oraşului brăilean au fost peste aşteptările publicului • dacă sâmbătă, interpretul Paul Surugiu, cunoscut ca “Fuego”, a fost “momentul zero” al serii, duminică, vedete au fost hiturile anilor 2000,  interpretate 100% live pe scena din parc de băieţii de la 3 Sud Est • şi ceilalţi artişti au creat atmosferă de petrecere, iar focul de artificii de la miezul nopţii a marcat încheierea celei de-a XX-a ediţii a Zilelor Oraşului

 

Localitatea brăileană Ianca a fost, pentru două seri la rând, centrul distracţiei în judeţ. În al doilea weekend de septembrie, a devenit deja o tradiţie ca cei mai cunoscuţi interpreţi de muzică populară şi uşoară să urce pe scenă şi să sărbătorească, alături de publicul numeros, Zilele Oraşului. Aceasta a fost cea de-a douăzecea ediţie şi a fost sărbătorită cum nu se putea mai potrivit: trupa 3 Sud Est a susţinut recitalul final, ce a cuprins piese arhicunoscute ale anilor 2000. Dacă pentru unii, zilele de 7 şi 8 septembrie au reprezentat ultimele clipe de vacanţă şi pregătirea pentru noul an şcolar, pentru comunitatea din Ianca a însemnat muzică bună, terase, grătare şi parc de distracţii pentru copii. După ce anul trecut, printre artiştii invitaţi să concerteze în oraş s-a numărat un nume internaţional, Dr. Alban, anul acesta a urcat pe scenă un ansamblu din Franţa, în contextul înfrăţirii oraşelor Ianca şi La Chapelle Sur Erdre.

Festivităţile au început încă de vineri, 6 septembrie, când au avut loc deschiderea oficială şi Te Deum, iar primarul şi invitaţii au ţinut discursuri pe esplanada din faţa Casei de Cultură. Ulterior, cei prezenţi au fost invitaţi să viziteze expoziţia de pictură “Satul românesc ieri şi azi”, organizată în holul Casei de Cultură. Atenţia s-a mutat către parcul orăşenesc, începând cu ora 14.00. Aici, artiştii locali au urcat pe scenă, încântând publicul cu programul artistic special pregătit pentru sărbătoarea localităţii.

Sâmbătă a fost ziua dedicată iubitorilor de muzică populară. Invitaţii au fost Ansamblul Folcloric “Ţara Vrancei”, Ansamblul francez “Laouen Breudeur”, Surorile Osoianu din Republica Moldova, Paul Surugiu - Fuego şi Ionuţ Fulea. Spectacolul a început în jurul orei 19.30, iar cei care au deschis programul artistic au fost membrii ansamblului “Ţara Vrancei”. Prin paşii lor de dans impecabili şi pasiunea pe care o presărau pe acordurile populare au reuşit să aducă bucuria pe chipurile celor din publicul matur. Şi-au încheiat programul cu cântece patriotice, întinzând dintr-un colţ al scenei în altul tricolorul. După acest moment pur românesc, au urmat francezii de la “Laouen Breudeur”, care au adus pe scenă o mică parte din cultura lor, cântece şi dansuri cunoscute în Ţara Hexagonului. Ulterior, pe scenă au urcat Surorile Osoianu, considerate “voci gemene”, deşi sunt cinci la număr: Ileana, Iulia, Valentina, Romela şi Maria. Acestea, originare din Republica Moldova, au încântat spectatorii cu cântece de dragoste şi balade. Cel mai aşteptat moment al serii s-a dovedit a fi recitalul susţinut de Paul Surugiu, cunoscut ca “Fuego”. Cei prezenţi în jurul scenei, deşi trecuţi de 40 de ani, s-au comportat ca nişte adolescenţi ce ascultă trupa favorită. Au cântat alături de artist cele mai cunoscute piese ale acestuia şi l-au aplaudat puternic. Interpretul de muzică populară Ionuţ Fulea a încheiat seria recitalurilor de sâmbătă. Pe lângă vocea puternică, publicul a remarcat şi carisma artistului.

Seara de duminică a fost dedicată tineretului, în primă parte, deoarece pe scenă au urcat artişti cunoscuţi ai momentului: Theo Rose, Spike, Jo şi What's Up. Theo Rose a încântat adolescenţii prin voce şi prin frumuseţe, dar şi prin stilul vestimentar ales pentru acest spectacol. What's Up a cântat, în premieră, o nouă piesă alături de Theo Rose, după care şi-a continuat recitalul cu piese îndrăgite precum “Taxi” şi “K la Meteo”. “Scandal” şi “Au înnebunit salcâmii” sunt două dintre melodiile interpretate de Spike, în timp ce Jo i-a cucerit pe cei din public cu “Răpitor” şi alte hit-uri cunoscute ale sale.

Finalul a fost la superlativ, când membrii trupei 3 Sud Est au susţinut un concert live 100%. Au cântat piese vechi şi noi din propriul repertoriu (“Focul”, “Amintirile”, “De dorul tău”, “Iubire”), dar au surprins publicul în momentul în care au început să fredoneze refrenele hit-urilor aparţinând unor foste trupe din anii 2000: “Cine e cu noi” (BUG Mafia), “Vino la mine” (N&D), “Fată verde” (K1), “Ţi-am promis” (Akcent), “N-am crezut” (Animal X) etc.

În jurul orei 12.15, focul de artificii a marcat încheierea celei de-a douăzecea ediţii a Zilelor Oraşului Ianca.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro