Ianca, localitate supravegheată video, pe fonduri europene | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Ianca, localitate supravegheată video, pe fonduri europene

• de când au fost montate camerele video, acestea şi-au dovedit eficienţa în prevenirea şi combaterea faptelor antisociale pe raza oraşului

 

Siguranţa pe stradă a fost şi este una dintre priorităţile administraţiei locale din Ianca. Pe lângă patrulele de poliţie, jandarmerie şi poliţie locală, oraşul este împânzit de camere video. Măsura a fost gândită în urmă cu câţiva ani, iar pentru implementarea ei au fost accesate fonduri europene. În doar câţiva ani, sistemul de supraveghere, supranumit “Big Brother”, şi-a dovedit eficienţa pentru populaţie şi pentru organele de anchetă.

Spre exemplu, supravegherea video a localităţii a speriat hoţii şi a ajutat Poliţia în rezolvarea multor cazuri. Întregul proiect, ce cuprinde, printre altele, şi cele 120 de camere amplasate în oraş, a costat aproximativ 1,56 milioane lei, bani proveniţi de la Uniunea Europeană.

Proiectul a fost finanţat prin axa prioritară “Sprijinirea Dezvoltării Durabile a Oraşelor-Poli Urbani de Creştere”, domeniul major de intervenţie “Planuri integrate de dezvoltare urbană-Subdomeniul Centre Urbane”. Contractul a fost semnat în 2012, cu firma SC Casido SRL, o firmă specializată în astfel de sisteme, iar totul a fost gata în 2014. De atunci şi până în prezent, au putut fi observate schimbările în comunitate. Pe lângă faptul că a descurajat comiterea de fapte antisociale, camerele şi-au adus aportul şi în rezolvarea unor dosare ale Poliţiei. În ultimii 5 ani, au fost înregistrate 90 de cereri de la Poliţia Naţională către Poliţia Locală care administrează dispeceratul.

Inclusiv intersecţia Şoselei Calea Brăilei cu str. Sărăţeni este monitorizată video, locul respectiv fiind în trecut un pericol pentru şoferi, deoarece aveau loc frecvent accidente rutiere din cauza neacordării de prioritate. Totodată, primarul George Chiriţă a reuşit să obţină aprobările necesare pentru semaforizarea intersecţiei, fiind, de altfel, singura de acest fel din oraş. Numărul accidentelor a scăzut foarte mult, ceea ce este un lucru îmbucurător atât pentru poliţişti, cât şi pentru participanţii la trafic.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro