Mergi la conţinutul principal

În ce fel ne apără legea?

Motivele că aceştia au petrecut deja 5 luni în arest preventiv, că au avut o atitudine sinceră şi că sunt la prima încălcare a legii sunt pretexte în spatele cărora se ridică întrebări ce ne vizează pe toţi: în ce fel ne apără legea în ţara noastră? Câte violuri în serie ar trebui să mai săvârşească aceste bestii cu chipuri umane şi în ce hal ar putea să-şi mai batjocorească victimele, sfidând legea, ca să ajungă mai repede acolo unde le este locul? Tupeul mizerabil al celor şapte care au violat până la leşin eleva din Vaslui, după care au afirmat că : „Nu a fost viol, ci sex-surpriză" şi „Nu merităm cinci ani pentru cinci minute" înseamnă sinceritate în ochii judecătorilor? În doar câteva zile, peste 400.000 de români revoltaţi de lăsarea în libertate a celor şapte violatori au semnat o petiţie online şi valuri de mesaje curg pe site-urile de socializare, prin care oamenii cer aruncarea după gratii a brutelor de la Vaslui, semnalând faptul că legislaţia este călcată în picioare de anumiţi judecători. Derapajele instituţionale în lanţ, tratarea cu indulgenţă a violatorilor, decizia de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu şi erorile de sistem au declanşat apogeul unei revolte colective.
În localitatea brăileană Gradiştea, patru ţigani au omorât o femeie nevinovată pentru 100 de lei. Imediat după comiterea faptei, unul dintre ei a recunoscut, senin, că intenţia lor clară a fost „să o omoare pe tanti Marcela, pentru a-i lua banii". Ulterior, indivizii s-au răzgândit şi au spus că nu mai suportă să stea în arest preventiv, suspecţii de crimă au fost eliberaţi, iar instanţa a motivat decizia prin faptul că acuzarea trebuie să aducă noi probe, care să arate clar vinovăţia tinerilor acuzaţi că au ucis-o pe femeie. Ce probe mai poate aduce familia îndoliată, decât o cruce sau un pumn de pământ de la mormântul sub care zace pe vecie o femeie nevinovată, iar călăii ei sunt protejaţi de chichiţele unor legi ce tolerează infractorii? Revenind la subiectul care a pus pe jar toată ţara, câte eleve sau tinere ar trebui să mai violeze bestiile de la Vaslui, pentru ca judecătorii să conştientizeze pericolul social pe care îl reprezintă lăsarea lor în libertate? Sau, mai simplu, în ce fel ne apără legea?

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro