Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ziua Porţilor Deschise la Jandarmeria Brăila

astăzi, 3 aprilie, zi aniversară pentru jandarmi, la sediul instituţiei sunt aşteptaţi în jur de 700 de elevi care vor avea ocazia să afle dotările Jandarmeriei şi să vadă pe viu exerciţii demonstrative

 

Astăzi, sute de elevi sunt aşteptaţi la Jandarmeria Brăila, unde are loc evenimentul “Ziua Porţilor Deschise”. Pe data de 3 aprilie, jandarmii sărbătoresc 167 de ani de când a fost semnată “Legiuirea pentru reformarea corpului Slujitorilor în corp de Jandarmi”, de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, act care a pus bazele Jandarmeriei Române. Pentru a marca evenimentul, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila s-au desfăşurat diverse evenimente. Astăzi, chiar în ziua aniversară, la Jandarmerie este pus în scenă un spectacol deosebit destinat elevilor, fie ei mai mici sau mai mari. Între orele

11.00 şi 13.00, în jur de 700 de elevi sunt aşteptaţi la “Ziua Porţilor Deschise”. Aceştia vor avea ocazia să înţeleagă ce înseamnă meseria de jandarm, eventual să aleagă acest domeniu de activitate pe viitor, dar vor putea şi să studieze şi dotarea Jandarmeriei Brăila şi să admire exerciţiile prezentate de forţele de ordine.

La finalul săptămânii trecute, pe 01 şi 02 aprilie, în intervalul orar 15.00-19.00, un stand de prezentare a Jandarmeriei a fost amplasat în rondoul Parcului Monument. Tinerii au venit, grupuri, grupuri, pentru a admira dotarea jandarmilor, fiind prezentate materialele şi tehnica folosite în misiunile instituţiei. Elevilor de liceu care doresc să opteze pentru o carieră militară le-a stat la dispoziţie un specialist din cadrul Biroului Resurse Umane.

Ieri, în jurul orei 17.00, tot în zona Parcului Monument, luptătorii Detaşamentului Mobil de Intervenţie au prezentat exerciţii demonstrative.
Categorie articol: 

Comentarii