Mergi la conţinutul principal

Ziua Națională la Muzeul Brăilei „Carol I”

• timp de patru zile, Muzeul Brăilei organizează, în colaborare cu mai multe instituții de învățământ brăilene, activități dedicate Zilei de 1 Decembrie și împlinirii a 105 ani de la Unirea Transilvaniei cu România

 

Muzeografii și conducerea Muzeului Brăilei „Carol I” au pus la punct, zilele acestea, mai multe activități culturale, care mai de care mai interesante, dedicate Zilei Naționale a României și împlinirii a 105 ani de la Unirea Transilvaniei cu Patria Mamă. Evenimentele culturale vor avea loc fie la sediul central al Muzeului Brăilei „Carol I”, fie în instituții de învățământ din municipiu și județ

Astfel, sâmbătă, 25 noiembrie, Muzeul Brăilei „Carol I” - Secția Istorie Modernă și Contemporană, în colaborare cu Liceul de Arte „Hariclea Darclée” și Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” a organizat un simpozion dedicat Zilei Naționale a României (coordonatori: muzeograf Viorica Preda, prof. Ștefana Panait și prof. Daniela (Jipa) Socol) la care au participat elevii celor două instituții de învățământ. Totodată, luni, 27 noiembrie, sub genericul „Mulți ani trăiască, România noastră!”, la Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” a fost organizată o activitate coordonată de muzeograf Geta Șerbănescu (Serviciul Relații Publice - Muzeul Brăilei „Carol I”), prof. Cristina Cursaru și prof. Mihaela Căpățână.

Marți, 28 noiembrie, între orele 8.00 și 10.00, sunt planificate activități dedicate împlinirii a 105 ani de la Unirea Transilvaniei cu România la Școala Gimnazială „Ion Băncilă” Brăila. Acestea sunt organizate de Secția Modernă și Contemporană a muzeului brăilean, în colaborare cu instituția de învățământ brăileană (coordonatori: muzeograf Viorica Preda, prof. Silvia Manea și prof. Valentina lancu).

În aceeași zi, la ora 10.10, se dă startul unui atelier de modelaj în plastilină coordonat de Elena Albu, educator muzeal în cadrul Secției Artă a Muzeului Brăilei „Carol I”. Evenimentul se va desfășura la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Brăila, cu participarea elevilor clasei I, îndrumați de prof. Cristina Pamfile.

Tot marți, la ora 17.00, are loc simpozionul dedicat împlinirii a 105 ani de la Marea Unire, la Școala Gimnazială „Fănuș Neagu” Brăila. De la Muzeul Brăilei „Carol I” participă Viorica Preda, muzeograf în cadrul Secției Istorie Modernă și Contemporană.

„Mulți ani trăiască, România noastră!” este numele activității organizată marți, 28 noiembrie, de Muzeul Brăilei „Carol I”, în colaborare cu Școala Gimnazială Cireșu. Coordonatori: Geta Șerbănescu, muzeograf, prof. înv. primar Elena Pricop, prof. înv. primar Rodica Bănică, prof. înv. primar Adriana Gurău, prof. Ștefania Pricop, preot Marius Mocănescu și directorul instituției de învățământ, prof. Simona Șerbu. Activitatea se va desfășura la Școala Gimnazială Cireșu, jud. Brăila.

În sfârșit, miercuri, 29 noiembrie, de la ora 10.00, în aula Colegiului Național „Nicolae lorga” Brăila, va fi organizată o masă rotundă dedicată Marii Uniri. Parteneri: Muzeul Brăilei „Carol I” - Secția Istorie Modernă și Contemporană și Colegiul Național „Nicolae lorga” (coordonatori: muzeograf Viorica Preda, prof. Emelina Moraru și prof. dr. Mariana Andrașoae.

„Mulți ani trăiască, România noastră!” este numele activității organizate, tot miercuri, de Muzeul Brăilei „Carol I” în colaborare cu Școala Gimnazială „A. Horneț” Tudor Vladimirescu și Școala GimnazialăȘtefan Negrea” Scorțaru Vechi, județul Brăila. Coordonatorii activității sunt: Geta Șerbănescu, muzeograf, prof. Irinela Claura Hulea, prof. înv. primar Elena Mihai, prof. înv. primar Alina Negoiță, prof. înv. primar Geanina Cireașă, prof. înv. primar Elena Râșnoveanu și prof. înv. primar Andrei Mihoc.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro