Mergi la conţinutul principal

Ziua Internaţională împotriva Consumului şi Traficului de Droguri

luni, 26 iunie, este marcată această zi, iar Centrul de Prevenire Antidrog Brăila va evidenţia acest moment  prin desfăşurarea unei activităţi în comunitate

 

Începând din 1987, în fiecare an, în data de 26 iunie, la nivelul tuturor ţărilor membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) se marchează Ziua Internaţională împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri. Specialiştii antidrog din toate structurile teritoriale ale Agenţiei Naţionale Antidrog vor desfăşura, în toată ţara, activităţi menite să îi determine pe oameni, în special pe cei tineri, să spună “NU” drogurilor.

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Brăila va evidenţia acest moment  prin desfăşurarea unei activităţi în comunitate, împreună cu voluntarii centrului, în zona de promenadă a Falezei Dunării şi pe  Platoul Administrativ al municipiului Brăila. Vor avea loc activităţi informative cu privire la riscurile deciziei alese de consumatori prin oferirea de fly-ere tematice, baloane cu mesajul campaniei, invitarea persoanelor de a transmite un mesaj direct pe flipchart-ul pregătit în acest sens, discuţii libere cu persoanele aflate în zona de proximitate a evenimentului. Totodată, pe parcursul derulării activităţii vor fi rulate spoturile Agenţiei Naţionale Antidrog pe panourile electronice aflate în zona platoului administrativ. În acelaşi context, în ziua de 26 iunie va fi realizată o amplă activitate adresată persoanelor private de libertate din custodia Penitenciarului Brăila sub forma unei dezbateri tematice cu privire la consecinţele traficului şi consumului ilicit de droguri.

În ziua de 25 iunie, în intervalul orar 14.00 - 21.00, tinerii şi părinţii sunt aşteptaţi în zona de promenadă de pe faleza Dunării, unde vor primi materiale de informare şi vor fi implicaţi direct în acţiunile derulate de CPECA, prin intermediul mesajelor cu conţinut antidrog.

Conform  datelor  din Raportul european privind drogurile 2017, prevalenţa consumului de droguri ilicite în rândul populaţiei adulte din România a crescut progresiv în perioada 2004-2013, rămânând însă scăzută, comparativ cu alte ţări europene. Ca şi în celelalte state membre ale UE, canabisul este cel mai utilizat drog, cu un consum concentrat în rândul populaţiei de tineri adulţi (15-34 ani).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro