Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zeci de schimbări în două săptămâni. Prefectul Brăilei încă ocolit

• din luna ianuarie şi până în prezent, Guvernul Grindeanu «a dat iama» serios în rândul prefecţilor şi subprefecţilor • până în prezent, judeţul Brăila a fost ocolit • contactată, Mădălina Cochino a subliniat că încă nu are niciun semnal că ar putea fi schimbată •chiar şi aşa, PSD-iştii brăileni nu au negat că au înaintat câteva propuneri la Centru

 

Guvernul Sorin Grindeanu a pornit de la începutul anului un soi de “evacuare în forţă” al prefecţilor şi subprefecţilor la nivel naţional. Aproape şedinţă de şedinţă au avut loc înlocuiri ale acestora, detaşări pe alte funcţii sau noi numiri. Până în prezent, prefectul judeţului Brăila, Mădălina Cochino, a fost ocolită de Executiv, însă rămâne de văzut cât timp se va menţine această situaţie.

“Deocamdată nu m-a anunţat nimeni nimic. Dacă se va întâmpla, probabil că mă vor anunţa în ziua respectivă. Am văzut şi eu ordinea de zi a celei mai recente şedinţe de Guvern. Încă nu am primit niciun semnal”, a declarat Cochino.

Cert este că nu putem ignora faptul că în cadrul unor comentarii recente, preşedintele PSD Brăila, Ion Rotaru, a punctat că încă nu ştie dacă vor avea loc schimbări la nivelul Prefecturii, însă nu a negat faptul că a înaintat câteva propuneri la Centru. “Nu ştiu. Vom vedea. Asta ţine de hotărârea prim-ministrului, a Guvernului... Suntem consultaţi tot timpul. Am trimis vreo două propuneri”, a afirmat Rotaru.

Precizăm că în luna ianuarie, Guvernul Grindeanu a adoptat şase hotărâri privind schimbări de prefecţi şi subprefecţi (în Giurgiu, Prahova şi Mehedinţi).

La începutul lunii martie, Guvernul a dat din nou “iama” în rândul reprezentanţilor săi din teritoriu, astfel că alţi patru oameni au primit “flit” (în Sibiu, Buzău şi Teleorman). În cadrul celei mai recente şedinţe de Guvern, s-au înregistrat alte schimbări (în Dolj, Satu Mare, Alba, Braşov, Suceava).

Bineînţeles că nu trebuie uitat faptul că şi Mădălina Cochino a venit pe funcţie tot în cadrul unor schimbări masive de prefecţi în luna februarie 2016, când fostul prefect, Nicu Olteanu, a fost înlocuit de Guvernul Dacian Cioloş, alături de alţi 18 oameni la nivel naţional.
Categorie articol: 

Comentarii