Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zece milioane de români NU au intrat vreodată pe internet

Ministrul Comunicaţiilor, Sorin Grindeanu (PSD), a dezvăluit că aproape jumătate din populaţia de 20 de milioane de locuitori a României nu a intrat niciodată pe internet şi că ţara noastră stă „cel mai prost la nivel de Uniune Europeană" la acest capitol. Ministrul Sorin Grindeanu a afirmat, într-o conferinţă de presă susținută la Timișoara, că în comparaţie cu celelalte ţări din Uniunea Europeană România stă foarte prost la capitolul utilizarea internetului. „Stăm cel mai prost la nivel de Uniune Europeană în ceea ce priveşte utilizatorii de internet. Conform datelor statistice, deşi pare ciudat pentru noi, aproape jumătate din populaţia României nu a intrat niciodată pe internet. Un utilizator de internet ar însemna ca o dată la două-trei zile să folosească internetul", a declarat Grindeanu.
Ministrul a mai spus că îşi propune o creştere a numărului românilor care folosesc internetul. „Ne dorim să creştem procentul utilizatorului efectiv de internet, să ajungem la 60-70 la sută. Cum facem aceasta? Prin politici publice, prin informare mai bună, prin finanţări. Cred că în acest fel vom reuşi să conştientizăm", a declarat ministrul.
Sorin Grindeanu a adăugat, de asemenea, că sub zece la sută din populaţia României a folosit tranzacţiile electronice. Aceasta în condiţiile în care media europeană este de 80 la sută.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii