Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zece blocuri nu au caldura si apa calda

Sute de familii ingheata in apartamente si isi incalzesc apa pentru igiena corporala, desi sint racordate la reteaua de termoficare a orasului. De vina pentru situatia creata este o firma din Buzau, care a intirziat cu finalizarea unor lucrari de modernizare la reteaua de termoficare. Concret este vorba despre blocurile B9, B10, B12, B13 si B14, situate pe bulevardul Dorobantilor, si blocurile 1, 2, 3, 4 si 5 din cartierul Marna. In zonele respective, strazile sint brazdate de santuri in care se monteaza acum tevile preizolate ale retelei secundare de termoficare. Locatarii din aceste blocuri se pling ca, desi sint racordati la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice, ingheata de frig in case si, in plus, sint nevoiti sa incalzeasca apa pentru a se putea spala. "Astea nu sint conditii de stat la bloc! Unde este confortul pe care ni l-a promis furnizorul de caldura si primaria? Pa, daca stiam ca asa sta treaba nu ne montam cu totii alte surse de caldura? De ce s-au apucat acum in prag de iarna sa faca lucrari pe care ar fi putut sa le faca in vara sau in toamna?", se pling proprietarii apartamentelor. Oamenii povestesc ca pentru a dezmorti cit de cit atmosfera in apartamente au apelat la corpurile electrice de incalzit, in timp ce alti vecini pur si simplu se imbraca mult mai gros sau trag pe ei mai multe paturi atunci cind merg la culcare. "O parte dintre locatari si-au cumparat calorifere electrice ca sa faca putina caldura in case, dar nu le tin nici prea mult in priza de teama sa nu plateasca prea mult curent electric. Va dati seama ce cheltuiala in plus vom avea, in conditiile in care agentul termic circula prin conductele din apropierea blocului fara ca noi sa putem sa ne incalzim?"
Potrivit informatiilor prezentate de SC "CET", firma care a cistigat licitatia vizind un contract pentru lucrari de modernizare a retelei secundare a sistemului de termoficare se numeste "National Instal Construct" si este din Buzau. "Astfel de lucrari au fost efectuate la mai multe puncte termice din oras, in medie durata de executie fiind de circa o luna. Pentru cele doua cazuri in discutie, lucrarile au fost demarate undeva la inceputul lunii octombrie si trebuia sa fie terminate pina la inceputul acestei luni. Am inteles ca intirzierile se datoreaza unor probleme ale firmei din Buzau legate de aprovizionare. Oricum, ca beneficiar, SC “CET” a intervenit si va pot spune ca in cazul blocurilor din cartierul Marna lucrarile se vor termina zilele acestea si locatarii din zona vor putea avea din nou apa calda si caldura. Pentru blocurile de pe bulevardul Dorobantilor disconfortul locatarilor se va termina pina miercurea viitoare", a promis Ionel Patrascu, directorul general al SC "CET".
De mentionat este ca lucrarile pe care le efectueaza firma din Buzau sint finantate cu bani de la bugetul de stat alocati operatorului local de termoficare pentru reabilitarea si modernizarea retelei de furnizare a energiei termice.
Categorie articol: 

Comentarii