Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Ying - Yang", afara din autobuzele "Braicar"!

Consiliul de Administratie al SC "Braicar", operatorul local de transport de persoane in comun la care municipalitatea este actionar unic, s-a hotarit sa renunte la colaborarea cu firma de paza "Ying-Yang Security" in ceea ce priveste controlul documentelor de calatorie pe autobuze si tramvaie. Decizia a fost luata in sedinta CA de miercuri, 30 iulie, si urmeaza a intra in vigoare chiar din septembrie. Motivul, dupa cum a explicat edilul-sef, Aurel Simionescu, este numarul mare de reclamatii din partea calatorilor strinse atit la Primarie cit si la sediul "Braicar". "Reprezentantii municipalitatii in Adunarea Generala a Actionarilor si Consiliul de Administratie la SC “Braicar” au fost mandatati sa identifice o solutie privind numarul mare de reclamatii din partea calatorilor. Nu neaparat eliminarea firmei de paza din ecuatie. Oricum, dupa o perioada de la aplicarea noului sistem de verificare a documentelor de calatorie, va trebui sa fie efectuata o analiza a rezultatelor pentru ca nu-si doreste nimeni inlocuirea unei situatii cu alta mai rea", a explicat Simionescu. La rindul sau, directorul general al SC "Braicar", Cornel Sandulescu, a precizat ca din luna septembrie unitatea isi va organiza propriul serviciu de control. "Contextul aceastei decizii a fost acela in care, la finele lunii august, expira contractul cu “Ying-Yang Security”, atribuit prin licitatia de concesionare a serviciului in primavara anului 2006. Astfel, administratorii au hotarit ca nu mai este oportuna continuarea colaborarii cu firma de paza si ca serviciul externalizat va fi reinglobat in companie pentru ca, din septembrie, sa ne organizam propriul sistem privind controlul pe mijloacele de transport in comun", ne-a declarat sursa citata. Practic, prin decizia recenta a CA de la "Braicar" se revine la situatia dinaintea demararii colaborarii cu firma de paza. Intrebat daca "Braicar" va prelua actualii controlori ai "Ying - Yang Security", Sandulescu a spus ca operatorul de transport va organiza un concurs de ocupare a posturilor de controlori, ce vor fi infiintate in cadrul societatii. Astfel singura colaborare ce mai ramine intre cele doua firme este cea vizind serviciul de blocare roti, ridicare transport si depozitare a masinilor parcate neregulamentar pe teritoriul municipiului.
Contactat de reporterii "Obiectiv", reprezentantul firmei "Ying-Yang Security", Cornel Musat, s-a aratat surprins de decizia CA de la "Braicar", dar a evitat sa faca un comentariu legat de acest subiect.
Reamintim ca in mai 2006 a avut loc licitatia organizata de SC "Braicar" in urma externalizarii serviciului de control pe autobuze si tramvaie aceasta fiind adjudecata de "Ying-Yang Security. De mentionat este ca potrivit protocolului incheiat intre cele doua firme, o parte din contravaloarea amenzilor aplicate de firma de paza se constituia venit pentru societatea municipalitatii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii