Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Votul tău confiscat

Ori ţi-ai dat votul pentru un independent pentru că te-ai săturat pur şi simplu de partide şi ai dorit să sancţionezi clasa politică. Cu toţii te-au făcut să crezi că sunt împotriva celor care te-au nemulţumit în ultimii patru ani.
Şi când colo, ce să vezi, surpriză! După alegeri, partidul ori independentul pentru care ţi-ai dat votul a bătut palma cu formaţiunea politică împotriva căreia de fapt TU ai votat. Nu s-a mulţumit să facă opoziţie, nu a vrut să rămână măcar neutru, să lase partidul câştigător în poziţie de minoritate şi să voteze pro sau contra, în funcţie de proiectele propuse, strict în interesul tău, al alegătorului şi al contribuabilului. Nu, s-au aruncat la alianţe fix cu cei pe care nu i-ai mai dorit să te reprezinte şi să-ţi gestioneze banii. Aşa s-a întâmplat la Brăila - şi nu numai - după alegerile locale. Totul s-a negociat, totul s-a şters cu buretele, totul a devenit o goană după funcţii şi interese personale. De exemplu PMP, partidul lui Băsescu, declarat un duşman pe viaţă al PSD, s-a aliat la Brăila chiar cu PSD. La fel şi PND, la fel şi independentul Căpăţînă. La ALDE poate că te aşteptai (sau era normal să te aştepţi), doar sunt mână-n mână cu pesediştii de ani de zile - de fapt, un partid-satelit. Dar ceilalţi n-au făcut altceva decât să-ţi deturneze votul în favoarea PSD. Să-ţi transforme votul tău anti-pesedişti în unul pro. Să-ţi confişte votul pe care nu doar că l-ai dat degeaba, dar de fapt a ajuns la cei pe care nu i-ai dorit din start - altfel, ai fi votat direct cu PSD.
Poate că, dincolo de promisiuni, planuri şi proiecte concrete, altceva ar trebui să spună partidele şi candidaţii în campania electorală. Altceva ar trebui să fie esenţa programului DINAINTEA zilei votului: cu cine se va alia şi cu cine nu se va alia DUPĂ alegeri. Dacă ai fi ştiut de la bun început că partidul ori candidatul preferat va face alianţă cu PSD pentru un post de vicepreşedinte de CJ, de viceprimar ori pentru vreun post prin vreo direcţie ori societate locală, l-ai mai fi votat pe 5 iunie?

 
Categorie articol: 

Comentarii