Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vocile Brăilei | Locatarii din Vidin, exasperaţi de “comportamentul de maidan” al taximetriştilor

• sătui de zgomotul provocat, de dimineaţă şi până în miez de noapte, de taximetriştii care „vorbesc tare, înjură, strigă şi fac mizerie”, mai mulţi locatari au sesizat redacţia „Obiectiv” • asta după ce, spun ei, au solicitat, în zadar, sprijinul Poliţiei Locale • mai mult, locatarii nemulţumiţi afirmă că, deşi echipajele aflate în patrulare pe Calea Galaţi îi văd pe taximetrişti cum aruncă seminţe şi ambalaje pe jos, nu se sinchisesc să le atragă atenţia • „Sunt nemulţumiţi chiar şi locatarii de la blocul alăturat, 15, dar şi cei din blocul de vis-a-vis, blocul 18”, precizează reclamanţii

 

Disperaţi că autorităţile nu iau nicio măsură pentru a-i potoli pe cei care se comportă „ca pe maidan” şi nu-i lasă să se odihnească noaptea, locatarii unui bloc situat pe Calea Galaţi, într-unul dintre cele mai mari cartiere ale oraşului - Vidin, au sesizat redacţia „Obiectiv-Vocea Brăilei”. Redăm mai jos sesizarea locatarilor nemulţumiţi, pe bună dreptate, de batjocura la care sunt supuşi de către semenii lor, lăsându-vă pe dumneavoastră, cititorii, să vă spuneţi părerea despre acest caz care, din păcate, nu este unul singular. E de notorietate faptul că, în zona automatului de cafea de pe Calea Galaţi, se adună tot felul de persoane care tulbură liniştea şi aruncă apoi paharele pe jos, fără nicio jenă. Redăm în continuare sesizarea trimisă, zilele trecute, de brăilenii nemulţumiţi, în speranţa că problemele lor vor ajunge, în sfârşit, la urechile autorităţilor:  

„Suntem un grup de locatari, care, prin intermediul dumneavoastră, am dori să se remedieze o situaţie greu de suportat ivită.

Vă aducem la cunoştinţă că, în cartierul Vidin, mai exact pe Calea Galaţi, în faţa blocului 13 (lângă magazinul Profi) există o staţie de TAXI. La parterul blocului, în cadrul unui magazin second-hand - chiar în faţa staţiei de TAXI - este amplasat un automat de cafea în jurul căruia veşnic se adună şoferii de taximetre, vorbind foarte tare, înjurând, strigând, nemaivorbind câtă mizerie se adună pe trotuar, de dimineaţă, până în miez de noapte. Sunt nemulţumiţi chiar şi locatarii de la blocul alăturat, blocul 15, dar şi cei din blocul de vis-a-vis, blocul 18.

Deşi se face patrulare destul de frecvent, atât de către echipajele Poliţiei Locale şi Jandarmeriei, cât şi de către Poliţia Rutieră, deşi sunt văzuţi cum aruncă la voia întâmplării coji de seminţe şi resturi de ambalaje, nimeni, niciodată, nu le-a atras atenţia cu nimic. Majoritatea locatarilor de la blocul nostru sunt persoane în vârstă, care sunt luate în batjocură. Când, totuşi, s-a apelat la Poliţia Locală, ni s-a pus în vedere să nu mai sunăm pentru că, în momentul în care se apropie maşina poliţiei, toţi taximetriştii fug în maşini, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Pe perioada verii, în special nopţile, când o parte dintre taximetriştii care fac de serviciu noaptea, îşi cheamă gaşca de prieteni şi, fără nicio reţinere, deschid larg uşile maşinilor, cu muzica dată la maxim, ţipă, urlă, strigă în gură mare sau dau muzica foarte tare la telefoanele mobile. Nu se poate ca, în astfel de condiţii, să poţi pleca a doua zi la serviciu, la orele 6.00 - 7.00 dimineaţa, în condiţiile în care balamucul ţine chiar şi până la 1.00 - 2.00 dimineaţa.

Am apelat la dumneavostră în speranţa că aveţi un cuvânt de spus în numele nostru şi că veţi trage un semnal de alarmă cu privire la această situaţie, care, sperăm, să se termine odată pentru totdeauna”.
Categorie articol: 

Comentarii