Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO: Poliţist tranşat. Suspectă, soţia

o descoperire macabră a fost făcută, în week-end, de familia unui bărbat din localitatea Lanurile, dat dispărut de soră încă din aprilie 2017 şi despre care soţia a spus că a plecat la muncă peste hotare • de aproape doi ani, Mihalache Lupu, de 56 de ani, nu mai era de găsit • în realitate, acesta fusese ucis şi tranşat, părţi ale corpului fiind descoperite de familie în mai multe locuri din casă: picioarele erau  îngropate în curte şi capul ascuns în podul casei • în plus, hainele bărbatului, actul de identitate şi telefonul au fost găsite în wc-ul din curte • în urma anchetei a reieşit faptul că suspecta de crimă este chiar soţia bărbatului, Mariana, de 34 de ani, ea fiind acuzată de omor în condiţii de violenţă în familie şi profanare de cadavre• femeia a fost arestată, dar spune că este nevinovată

 

Film de groază în localitatea Lanurile! Un poliţist comunitar a fost ucis, tranşat şi împrăştiat prin imobil: picioarele îngropate în curte, capul ascuns în podul casei, iar părţi din corp în grajd.

Descoperirea macabră a fost făcută, în week-end, de familia bărbatului de 56 de ani, pe numele său Mihalache Lupu, dat dispărut de soră şi despre care soţia a spus că a plecat la muncă peste hotare. Trecuseră aproape 2 ani de când bărbatul era de negăsit, casa din Lanurile fiind lăsată de izbelişte, asta pentru că soţia bărbatului, mult mai tânără, de numai 34 de ani, a decis să plece pe cărări numai de ea ştiute. Femeia este principalul suspect al oribilei crime, după cum a reieşit din ancheta poliţiştilor şi procurorilor.

Adevărul avea să iasă la iveală, în acest week-end, când familia bărbatului a decis să meargă la casa rămasă nelocuită şi care se degradase, curtea fiind plină de bălării. Şi a început curăţenia generală. Numai că muncitorii nu aveau să scoată din pământ numai bălăriile, ci şi picioare de om îngropate. Sora bărbatului ar fi făcut descoperirea macabră, apoi a dat alarma la poliţie, ea fiind în stare de şoc. Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, au demarat cercetările în acest caz, iar constatările sunt de film “horror”. S-a stabilit că Mihalache Lupu, cunoscut ca Meluţă, bărbatul ucis cu sânge rece şi tranşat, fusese dat dispărut în primăvara anului 2017 (aprilie-mai) de o soră plecată în Spania, care îşi făcea griji, pentru că fratele său nu mai venea acasă. Culmea, la începutul anului 2017, Mariana, soţia bărbatului, a părăsit locuinţa din Lanurile, iar casa a rămas nelocuită. Nimeni nu s-a gândit că trupul neînsufleţit zace acolo.

Suspectă în acest caz de omor a fost, încă de la început, soţia fostului poliţist comunitar, Mariana Lupu. Duminică, ea a fost reţinută pentru 24 de ore de poliţişti şi apoi dusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, procurorul criminalist Mircea Ciutac cerând instanţei arestarea preventivă. “Femeia, în vârstă de 34 de ani, este bănuită că în cursul lunii decembrie 2016, şi-ar fi ucis soţul, după care i-ar fi dezmembrat cadavrul. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor în condiţii de violenţă în familie şi profanare de cadavre, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunal. Bănuita a fost reţinută pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul acestei zilei de azi (n.r. - ieri, luni) să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă”, a declarat Laura Belciugan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Despre descoperirea macabră a transmis o localnică, pe facebook. “Lupu Meluţă a fost poliţist comunitar. A fost găsit, sâmbătă, îngropat în coşar şi învelit cu o plapuma, bărbatul era în pijamale”.

Ieri, Mariana Lupu a ajuns în faţa judecătorilor Tribunalului Brăila, faţă de aceasta fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Când a fost adusă, cu cătuşele la mâini, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, femeia şi-a acoperit faţa, pentru a nu fi fotografiată şi filmată. Nici la întrebările jurnaliştilor nu a dat prea multe răspunsuri. Întrebată dacă motivul omorului a fost legat de faptul că o bătea, ea a răspuns: “Ăsta nu este motiv să îl omor”.

Oricum, după cum au precizat anchetatorii, femeia nu şi-a recunoscut fapta şi a susţinut în faţa instanţei de judecată că este nevinovată. Poliţiştii şi procurorii sunt însă de altă părere.

 

Localnicii din Lanurile o bănuiesc de crimă pe soţie şi cred că avut un complice

În localitatea Lanurile, oamenii sunt şocaţi de descoperirea făcută. Totuşi, mulţi dintre ei au convingerea că soţia bărbatului ar fi cea care i-a adus sfârşitul. Localnicii cred însă că Mariana Lupu nu putea face singură totul, adică ucisul şi tranşatul, cu siguranţă fiind ajutată de cineva. Anchetatorii vor stabili dacă a existat sau nu un complice.

O femeie care îl ştia bine pe Lupu Mihalache, dar şi pe soţia acestuia, a spus că erau oameni buni, însă nu are de unde să ştie ce era în casa lor. “A fost vecinul nostru. Era un om bun, eu aşa îl ştiu. Aşa cu noi nu a avut probleme. Dar în familia lor nu ştiu ce era, dacă au fost probleme numai ei ştiu. Ea era o fată bună, dar noi nu ştim prea multe, ei sunt mai tineri, noi suntem mai bătrâni”, a spus femeia. Altă localnică a adăugat: “el a fost plecat, aşa ştiam, în decembrie face 2 ani, dar ce să mai ştim altceva. Când am auzit că s-au găsit alea acolo...nu ne-a venit să credem”.

O femeie a spus şi ce au găsit poliţiştii în curtea locuinţei părăsite, în cursul zilei de sâmbătă. “Alaltăieri (n.r. - sâmbătă), au găsit picioarele într-un grajd şi ieri (n.r. - duminică) au venit iar şi au găsit craniul, era în pod, într-o sacoşă. Cine i-a făcut aşa ceva, noi nu ştim, soţia se aude. Bănuială, aşa bănuim toţi. Dar singură nu cred că a făcut aşa ceva. O fi ajutat-o cineva. Cine poate să ştie”.

Declaraţiile unei alte localnice duc la concluzia că Mariana ar fi cea care i-a luat viaţa soţului. Femeia îşi lăsase primul soţ, cu doi copii, şi a plecat cu Meluţă. “O ducea mintea la orice, a lăsat 2 copii, cu soţ cu tot, pe uliţa asta, la capăt. A venit dincoace, numai certuri şi scandaluri, toate porcăriile la capul ei şi cred că a dus-o mintea să facă aşa ceva. Aşa judecăm noi toţi. El era ca fiecare om, tot omul are câte o lipsă. Dar a fost bărbat bun. A avut casă, mamă, tată, familie tot”. O altă localnică din Lanurile a relatat faptul că sora care a venit din Spania ar fi făcut descoperirea. “A zis că a dat o tavă la o parte şi a găsit două picioare încălţate cu şosete. Le-a luat de acolo poliţia... A avut noroc cu sora din Spania, că a venit, asta e casa lui, aici cică a găsit. Marţi, când a venit fata, a găsit îmbrăcămintea lui în wc. Acolo când a luat toate hainele i-a găsit buletinul, telefonul, în geaca, aici în wc-ul ăsta. În cosarele alea erau picioarele înfăşurate în cearceaf într-o pătură. Trupul cică tot pe aici este. Ieri poliţia s-a urcat în pod, i-a găsit capul. Nu ştim dacă a avut ea putere singură, nu ştim, nu ştim...”, au mai fost declaraţiile consătenilor lui Mihalache Lupu.

În completare, o femeie care îl ştia de mic pe bărbatul care avea să sfârşească în acest mod crud, a spus că el nu merita aşa ceva. “Păcat. Că este copil crescut aici între noi, de mic. Asta a fost. Păcat de viaţa lui, ne pare foarte rău. Aşa nenorocire nu s-a pomenit”.

O vecină de-a lui Meluţă a spus că bărbatul o ajuta la treabă şi ea se tot uita peste gard să vadă dacă nu cumva s-a întors acasă. Nu s-a gândit vreun moment că acesta nu mai este în viaţă. Femeia a adăugat că, din luna februarie 2017, soţia şi-a luat bagajele şi a plecat si nu a mai venit. “Nu ştiu ce a fost în mintea ei, dacă chiar a făcut aşa ceva”.

 

Fostul soţ al femeii ştia că ea umblă cu altcineva. A divorţat şi a luat copiii

Despre tragedia din Lanurile a aflat şi fostul soţ al Marianei, care a ţinut să spună doar că el a luptat pentru a-şi putea câştiga dreptul de custodie asupra celor doi copii, pe care îi avea cu Mariana. Bărbatul a declarat că ştia că cea care îi era soţie umblă cu altcineva, mai precis cu Meluţă, cel găsit mort acum. Fostul soţ al Marianei nu a vrut decât să îşi crească băiatul şi fetiţa în linişte. El a spus că a văzut-o pe Mariana anul trecut, când venise să ia copiii şi să îi plimbe prin municipiu. “Eu nu mai eram cu ea din 2011. Nu ştiu ce a fost în capul ei, nu ştiu ce s-a întâmplat. Am rămas blocat când am auzit, totuşi de 2 ani îl căuta. Îl ştiam pe el, m-am judecat 3 ani cu el. ....Ea a plecat noaptea. La 3 noaptea m-am trezit, copiii dormeau, eu dormeam cu băieţelul şi ea cu fetiţa. Ştiam că umbla cu el, a plecat noaptea. Eu am sunat poliţia, la Viziru, mi-a spus că ştie cu cine este. Din 2011 copiii sunt la mine, eu îi întreţin, ne-am despărţit. Acum nu ştiu pe unde mai stătea, nu mai eram cu ea, doar poliţia să ştie de unde a luat-o. Eu nu am mai văzut-o de un an, a venit să ia copiii, îi ducea la Brăila, îmi era frică, am tot sunat. Eu nu ştiu dacă a făcut aşa ceva, nu mai eram cu ea. Din auzite, erau doi nebuni, ce se aude prin sat. Tot satul ştia că el a plecat în altă ţară. Că a venit o maşină şi l-a luat”, a declarat bărbatul.

Localnicii din Lanurile cred că cineva a bănuit totuşi ce s-a întâmplat, dacă s-a intrat şi s-a săpat prin curte, ba s-a căutat şi peste tot în casă, chiar şi în pod, apoi fiind făcută macabra descoperire. “De surori am auzit si noi că vorbeşte satul, că au pus să facă acolo curăţenie şi aşa s-a descoperit. În rest nici noi nu mai ştim altceva”. O femeie din sat a fost însă mult mai dură: “Pe viaţă să îi dea, eu aş omorî-o, dacă a făcut aşa ceva. Nu poţi să omori un om. Este suflet de om”.

 

 

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii