Mergi la conţinutul principal

VIDEO: Mega-investiţie cu probleme

• este vorba despre reabilitarea fostului hotel “Diana” din Staţiunea Lacu Sărat, ridicarea acestuia la nivel de patru stele şi extinderea imobilului prin realizarea unei baze de tratament, care ar urma să fie acreditată ulterior ca unitate spitalicească • este ceea ce le-a propus SC Eldomir Impex SRL, prin omul de afaceri Vasile Dogărescu (PNL), consilierilor locali din comuna Chiscani şi aceştia au acceptat • însă, faptul că societatea a primit peste 13.000 mp, fără licitaţie, la un preţ de sub 30 bani chirie pe mp/lună pe o perioadă de 49 de ani, a stârnit mari supărări în tabăra PSD Brăila, care îl ameninţă pe primarul Costică Cojea cu excluderea • în prezent, hotărârile Consiliului Local Chiscani se află în analiza Prefecturii • Dogărescu susţine că nu este o atitudine normală din partea autorităţilor brăilene şi a PSD-iştilor, în contextul în care investiţia sa de 7 milioane de euro va transforma staţiunea într-una de importanţă naţională şi nu locală, cum este în prezent

 

Un hotel de patru stele cu bază de tratament acreditată ca unitate spitalicească, două restaurante şi săli de conferinţe, la care s-ar putea adăuga în viitor şi o plajă amenajată la standarde europene. Asta ar vrea să construiască SC Eldomir Impex SRL în Staţiunea Lacu Sărat prin transformarea fostului hotel “Diana”, la reabilitarea căruia lucrează în prezent. Una peste alta, este vorba despre o investiţie de 7 milioane de euro pe care le-a propus-o, recent, omul de afaceri liberal Vasile Dogărescu consilierilor locali din comuna Chiscani. Iar proiectul a fost aprobat, spre nemulţumirea PSD-iştilor brăileni, care acuză că totul s-a făcut ilegal. În frunte cu primarul Marian Dragomir şi şeful organizaţiei judeţene a PSD Brăila, Ion Rotaru, social-democraţii contestă modul prin care autorităţile locale chiscănene au decis să ofere spre închiriere două terenuri în suprafaţă totală de peste 13.000 mp către investitor, fără licitaţie publică, prin exercitarea unui drept de superficie cu titlu oneros, pe 49 ani, contra unei chirii lunare de sub 30 bani pe mp, pentru fiecare dintre cele două terenuri. PSD-iştii chiar l-au ameninţat pe primarul comunei Chiscani, Costică Cojea, cu excluderea din partid, subliniind că acesta ar fi unul dintre motivele pentru care nu a fost aprobată asociaţia de dezvoltare intercomunitară “Lacu Sărat”, între comună, Primăria Municipiului şi CJ. De cealaltă parte, surse din partid susţin că la mijloc pentru toată această supărare ar sta tocmai concurenţa pe care o asemenea investiţie ar reprezenta-o pentru celelalte hoteluri din staţiune controlate de pesedişti. În prezent, hotărârile prin care s-au atribuit cele două terenuri (unul în spatele hotelului Diana şi unul lângă lac), se află în analiza Prefecturii judeţului Brăila.

Omul de afaceri, Vasile Dogărescu, s-a arătat extrem de dezamăgit de atitudinea autorităţilor din municipiul Brăila vizavi de investiţia sa şi susţine că dacă existau oameni interesaţi să investească în staţiune ar fi făcut-o de mult. La rândul său, primarul Costică Cojea precizează că acuzaţiile colegilor săi de partid nu sunt juste şi a ţinut să sublinieze că în ultimul an a realizat mai multe pentru staţiune, decât s-a făcut în ultimii 27 de ani.

De cealaltă parte, fostul primar al localităţii, Ion Crăciun, s-a arătat extrem de revoltat de atribuirea directă a terenurilor vizate de firma “Eldomir” şi cere implicarea DNA şi eliberarea din funcţie a consilierilor locali Chiscani, dar şi a prefectului. Potrivit unor surse, DNA ar fi intrat deja pe fir.

 

Cum s-au atribuit cele două terenuri de peste 13.000 mp în staţiune

Consilierii locali din comuna Chiscani au primit cu câteva luni în urmă oferta omului de afaceri brăilean, Vasile Dogărescu, administratorul SC Eldomir Impex SRL şi au rezonat cu propunerea acestuia, plecând de la ideea că firma deţine fostul hotel “Diana” din staţiune pe care îl reabilitează în prezent. Astfel, într-o şedinţă de luna trecută au aprobat modificarea regulamentului privind închirierea şi constituirea dreptului de superficie cu titlu oneros asupra terenurilor aparţinând domeniului privat al comunei. Ulterior, în şedinţa ordinară a aceleiaşi luni, aceştia au aprobat două proiecte de hotărâri privind atribuirea unui drept de superficie cu titlu oneros, fără licitaţie publică, asupra unui teren de 6.475 mp (în spatele hotelului “Diana”) la suma de 25.123 lei/an şi a unui alt teren în suprafaţă totală de 3.647 mp (situat pe malul Lacului Sărat, unde ar trebui să se realizeze staţia de pompare pentru baza de tratament), cu 25.123 lei/an. Preţul a fost stabilit în urma unui raport de evaluare întocmit de un evaluator ANEVAR şi, în ambele cazuri, dreptul de superficie a fost stabilit pe o perioadă de 49 ani, cu posibilitate de prelungire. Trebuie precizat şi că beneficiarul plăteşte suma datorată în două tranşe egale, până la data 31 martie, respectiv 30 septembrie a anului în curs, iar preţul superficiei este indexat anual cu rata inflaţiei.

În prezent, cele două hotărâri se află la Prefectura Judeţului Brăila şi sunt analizate pentru avizul de legalitate.

Contactată de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, Mădălina Cochino, prefectul judeţului a precizat că deocamdată este în concediu de odihnă, însă proiectele de hotărâri de la Chiscani au fost date în analiza juriştilor. “Se analizează. Încă nu s-a dat aviz de legalitate. Juriştii analizează cazul. Vă daţi seama că este o situaţie mai delicată, drept pentru care trebuie să analizăm foarte bine. Eu o să mă întorc luni la serviciu. Până nu mă întorc eu din concediu, nimeni nu decide ce se va întâmpla acolo! Fără doar şi poate, asta vă pot garanta!”, a afirmat Cochino.

 

Ce vrea să facă SC “Eldomir” în Staţiunea Lacu Sărat

Administratorul SC Eldomir Impex SRL, omul de afaceri liberal Vasile Dogărescu, a susţinut, recent, o conferinţă de presă pentru a-şi expune planurile vizavi de dezvoltarea Staţiunii Lacu Sărat. Acesta ne-a pus la dispoziţie un scurt filmuleţ de prezentare, pentru a demonstra cum ar trebui să arate zona pe care o vizează, odată implementat proiectul investiţional al grupului de firme pe care le reprezintă, în valoare totală de 7 milioane de euro.

“Noi suntem pe piaţă din 30 martie 1990. Am plecat cu şase oameni angajaţi la trei luni după Revoluţie. Astăzi, am ajuns să avem un grup de firme. Ca domeniu de activitate avem o reţea de benzinării unde facem vânzare de carburanţi. De asemenea, avem ca specific producţia vegetală şi prestăm servicii în agricultură. Şi avem şi un domeniu de creştere a animalelor, abatorizare şi partea de preparare şi distribuţie a produselor din carne. În 27 de ani, am reuşit să consolidăm bussiness-ul. Avem astăzi 150 angajaţi, plătim taxe şi impozite la stat, nu avem un leu datorie la bugetul local sau la bugetul consolidat al statului. Ca idee, grupul de firme are o cifră de afaceri undeva între 16 şi 17 milioane de euro. Avem ca referinţă anul 2016, când s-a depus bilanţul şi am plătit taxe la bugetul de stat în valoare de 1,5 milioane euro. Avem ca fond de salarii aproape 2 milioane euro pe care îl plătim către angajaţii noştri”, a ţinut Dogărescu să prezinte pe scurt evoluţia grupului de firme pe care le reprezintă, pentru a demonstra că este vorba despre un investitor cât se poate de serios.

Acesta a precizat că, în ciuda tam-tamului făcut pe tema atribuirii directe a celor două terenuri în staţiune şi a preţului mic fixat, pe terenul din spatele hotelui pe care îl deţine, nu ar mai fi putut veni un alt investitor la o eventuală licitaţie, iar întregul său proiect şi dezvoltarea staţiunii depindeau de celălalt teren în apropierea lacului, pentru a putea construi staţia de pompare a apei şi a avea acces la resursele naturale ale staţiunii.

“A apărut ca oportunitate cumpărarea unui hotel în Lacu Sărat. Înainte de cumpărarea acestuia am făcut un studiu de oportunitate vizavi de o extindere şi de a ataşa acestui hotel o bază de tratament. Noi asta vrem ca punct de interes major. La nivel local, dar nu numai, pentru că ţinta noastră este şi interesul naţional şi internaţional. Vrem să dezvoltăm aici o bază de tratament cu toate locurile de cazare la un nivel de patru stele. Asta va fi ţinta noastră prin proiect. Am identificat o suprafaţă de teren de care am avut nevoie să construim. Eu le-aş defini ca trei proiecte distincte, care în total vor cumula 7 milioane euro. Ca sursă de finanţare nu avem fonduri europene, deci probabil că 50% va veni din profitul investit din grupul firmelor, iar pentru restul de 50% suntem în discuţii cu trei bănci să poată să crediteze două din aceste trei investiţii”, a mai adăugat Dogărescu.

Acesta a precizat că primul pas va fi reabilitarea şi recompartimentarea fostului hotel “Diana”, construirea de balcoane şi aducerea acestuia la standarde europene, ridicându-l de la două stele, la patru. Lucrările au început deja şi ar trebuie să se finalizeze pe 30 decembrie. Al doilea punct îl constituie extinderea hotelului pe terenul din spatele acestuia, obţinut recent. Acolo se va construi un alt corp de două etaje, unde vor fi recepţia, două restaurante, sălile de conferinţe şi baza de tratament, pentru care se va încerca obţinerea acreditărilor pentru a deveni unitate spitalicească. Aici, s-a ajuns la ultima fază pentru obţinerea autorizaţiilor şi lucrările ar trebui să înceapă undeva pe 15 august, a anunţat Dogărescu. De asemenea, ultima parte a investiţiei iniţiale o constituie ridicarea unei staţii de pompare pe terenul de lângă lac şi realizarea infrastructurii (a conductelor) care va face legătura cu baza de tratament din hotel. Terenul despre care vorbim este situat paralel cu linia de tramvai, ceva mai departe de hotel, însă potrivit lui Dogărescu joacă un rol esenţial pentru planurile sale, pentru că altfel nu va putea fi realizată o bază de tratament, ci doar, cel mult un centru spa, lucru pe care îl consideră în detrimentul locuitorilor din zonă. În acest caz, lucrările sunt estimate să înceapă undeva spre finele lunii noiembrie şi să fie finalizate la sfârşitul lunii mai 2018. Mai departe, pentru restul terenului de lângă lac, Dogărescu a vorbit despre amenajarea unei plaje pentru cei care vor sta la hotel şi nu numai.

“Baza de tratament va avea o capacitate de 500 locuri. Sălile de conferinţe vor avea o capacitate de 500 locuri. Iar după terminarea proiectului privind extinderea hotelului vom mai ataşa încă 100 locuri, pentru că vom avea încă două etaje de camere peste baza de tratament. Atunci, tot complexul va avea 300 locuri de cazare la nivel de patru stele. Când discutăm de o bază de tratament, noi trebuie să ne referim automat la resursa naturală. Vorbim de apa sărată şi nămol. Obligatoriu prin avizele ANRM-ului, sunt impuneri clare despre cum vor ajunge aceste două resurse naturale în baza de tratament”, a afirmat investitorul.

De asemenea, acesta a ţinut să precizeze că planurile sale sunt acelea de a transforma baza de tratament într-o unitate spitalicească, element care, pus alături de recondiţionarea hotelului, va trimite automat către obţinerea de către Staţiunea Lacu Sărat a unei titulaturi de importanţă naţională şi nu locală, aşa cum este acum.

“În momentul când vorbim de o unitate spitalicească, sunt anumite reglementări. Va trebui să avem o suprafaţă pentru fiecare pacient. Sunt normative foarte clare. Va trebui să avem o anumită suprafaţă de spaţiu verde dedicată fiecărei persoane care va veni în bază. În final, noi vom creea minim 100 de locuri de muncă în aceste trei locaţii noi, neţinând cont de sezon şi de anumite evenimente care vor apărea, când probabil că vor fi oameni mai mulţi. Ne-am propus ca gradul de ocupare de 100% să poată să intervină după primii trei ani de funcţionare. O să vrem, prin politica de marketing la nivelul firmei, să ne adresăm atât turiştilor interni cât şi externi. Vom avea posibilitatea să ducem în baza de tratament zilnic 500 de oameni, din care 300 să îi cazăm şi pentru 200 să facem tratamentul ambulatoriu. După un calcul estimat de noi, cred că vom putea să ajungem în al treilea an să avem în jur de 10.000 de turişti sau pacienţi în bază şi restul facilităţilor pe care le avem”, a mai completat sursa citată.

Dogărescu s-a arătat dezamăgit de atitudinea liderilor administraţiei brăilene care au criticat în termeni duri investiţia sa şi susţine că în niciun caz nu e vorba despre vreun tun imobiliar. Cât despre preţul fixat pentru chiria lunară, acesta a precizat că a fost stabilit în urma unei evaluări, însă având în vedere gunoaiele pe care le-a găsit acolo şi faptul că nu există infrastructură pentru investiţia pe care vrea să o realizeze, autorităţile din Chiscani puteau la fel de bine să îi dea terenul gratis.

Totodată, investitorul a afirmat că nu îi este teamă de intervenţia DNA în acest caz, deoarece nu a dorit să facă nimic ilegal, ci a venit cu un proiect de dezvoltare a zonei.

 

Scandal în PSD Brăila pe tema Staţiunii Lacu Sărat

Cazul de la Chiscani cu atribuirea celor două terenuri către firma liberalului Vasile Dogărescu nu a trecut neobservat de PSD-iştii brăileni, care au comentat foarte dur episodul. Atât primarul Marian Dragomir cât şi şeful PSD Brăila, Ion Rotaru, s-au arătat deranjaţi de faptul că primarul Costică Cojea şi consilierii din Chiscani nu au organizat o licitaţie publică pentru cele două terenuri. Dragomir a precizat chiar că acesta a fost motivul pentru care nu s-a dorit realizarea asocierii între municipiu, CJ şi comuna Chiscani pentru dezvoltarea Staţiunii Lacu Sărat.

“Eu am înţeles acum de ce nu s-a dorit asocierea între Municipiul Brăila, Consiliul Judeţean şi Primăria Chiscani din partea celor de acolo. Pentru că dacă ar fi existat acea asociere tot cei de la Chiscani concesionau, făceau superficii sau închirieri în ceea ce priveşte terenurile de acolo, dar totul s-ar fi făcut transparent şi legal. Probabil că lipsa dorinţei lor de asociere are în vedere şi astfel de lucruri care au sperat unii dintre ei că le pot face pe ascuns. După afacerea Pădurea Stejaru, putem spune acum că avem tunul imobiliar Lacu Sărat. Tot cu liberali şi de această dată! Pentru că la Pădurea Stejaru ştiţi cu toţii că erau implicaţi membri ai famililor unor liberali, care tot au scăldat-o de o parte şi de alta. Dar aici la Lacu Sărat lucrurile sunt foarte clare. Cel mai interesant lucru este că niciun cetăţean care nu este membru al acestui partid (n.r. - PNL) nu a fost invitat să primească şi el la 26 bani metrul pătrat teren în Lacu Sărat. În timp ce unii, cu carnet de partid, galben de această dată, au primit fără licitaţie publică. Lucru care constituie din punctul nostru de vedere un mare semnal de alarmă”, a declarat Dragomir, precizând că lucrurile au fost premeditate, în contextul în care cu doar patru zile înainte de atribuirea terenurilor a fost modificat regulamentul pentru a fi permisă o astfel de mutare.

La rândul său, preşedintele PSD Brăila, Ion Rotaru,  l-a ameninţat pe primarul Costică Cojea cu excluderea din partid, decizie pe care încă nu a luat-o, deşi s-a întâlnit, la sfârşitul săptămânii trecute, cu chiscăneanul.

“Vom lua şi nişte măsuri, dar după ce avem această discuţie, explicaţie şi analiză în cadrul Biroului Judeţean. Dacă va veni cu explicaţii care ţin şi care sunt legale, sigur că este dreptul autorităţii respective să facă ce face pe baza unor hotărâri. Dacă lucrurile nu sunt în regulă, evident că nu putem în continuare să ne asumăm că am câştigat Primăria comunei Chiscani, noi, Partidul Social Democrat, iar primarul face ce îl taie capul acolo, în detrimentrul bunului mers al lucrurilor şi a imaginii pe care o generează pentru partid. Şi nu vom permite acest lucru!”, a afirmat Rotaru, vizibil iritat.

Şi şeful CJ Brăila, Francisk Chiriac, a dorit să sublinieze că dacă s-ar fi organizat o licitaţie preţul pentru chirie ar fi putut fi mult mai mare.

 

Cojea susţine că a încercat să facă un bine staţiunii

Contactat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, primarul comunei Chiscani, Costică Cojea a precizat că uşa trebuie să rămână deschisă pentru investitori, indiferent de culoarea politică. Acesta a precizat că acuzaţiile aduse de colegii de la partid la adresa sa sunt nefondate.

“Eu nu am studii de drept, dar s-au antepronunţat pe anumite chestii şi nu este corect şi normal. Nu ştiu de ce această încrâncenare împotriva unui investitor şi a primarului. Că primarul «a făcut!»... Am avut o cerere, care mi-a venit la Primărie. Într-una dintre şedinţe, la “diverse” am expus acea cerere consilierilor, iar aceştia au decis să se facă un proiect de hotărâre. Acel proiect a fost iniţiat de primar. Legea 50 pentru o investiţie existentă permite să se dea teren fără licitaţie, prin încredinţare directă. Toată discuţia a ieşit de la terenul care este pe malul lacului şi unde se vrea realizarea staţiei de pompare. Dar consilierii au considerat că acea staţie de pompare face parte dintr-un întreg investiţional, pentru că fără ea baza de tratament nu poate funcţiona. Deci aceasta a fost ideea de la care s-a pornit. Dar în privinţa legalităţii să ştiţi că nu am vrut şi nu o să vreau vreodată să fac lucruri ilegale, aşa cum am fost acuzat”, a afirmat Cojea.

Întrebat dacă se aşteaptă să fie exclus din PSD, acesta a răspuns că există această posibilitate, deşi din punctul său de vedere nu ar trebui să se ajungă aici, deoarece motivele sale au fost clar pentru dezvoltarea staţiunii şi a comunităţii pe care o păstoreşte.

“Dar să vă spun ceva. Eu cred că în acest an de zile am făcut pentru staţiune mai mult decât au făcut alţii în 30 de ani. Şi fac în continuare cât pot. Când nu o să mai fiu ales şi nu o să mai fiu binevenit pe o anumită funcţie publică, mă retrag şi îmi văd de viaţa mea. Dar nu vreau să mi se reproşeze şi să mi se bată obrazul că am fost într-o funcţie publică şi nu am făcut nimic pentru comunitate”, a mai adăugat primarul din Chiscani, cu precizarea că deja a demarat procedurile pentru transformarea staţiunii într-una de interes naţional.

Acesta a explicat că deja s-a făcut o primă analiză din partea specialiştilor, că vor mai urma alte două vizite până la finele anului, după care se va înainta documentaţia către ministerul de resort în vederea obţinerii acestui deziderat. Cu toate acestea, Cojea a subliniat că nu se poate fără un hotel de patru stele.

 

Crăciun avertizează că e blat PSD - PNL şi cere intervenţia DNA

De cealaltă parte, consilierul local Chiscani, UNPR-istul Ion Crăciun (fost primar al comunei) susţine că există un blat total între PSD, PNL, PMP, ALDE, PND şi restul partidelor din consiliu. Acesta a ţinut să sublinieze că este o tovărăşie între toate partidele şi “sateliţii coaliţiei de guvernare” care urmăreşte blocarea dezvoltării Staţiunii Lacu Sărat. Crăciun a condamnat dur faptul că s-a ajuns la atribuirea directă a celor două terenuri către firma “Eldomir” şi susţine că ar trebui ca toţi consilierii care au votat pentru să fie daţi afară din Consiliul Local Chiscani, că prefectul ar trebui înlăturat şi subiectul să fie preluat de DNA.

“Chiscaniul a avut o groază de posibilităţi să se dezvolte, dar a intervenit blatul PSD - PNL, PNL - PSD şi cu partidele satelite din Consiliul Judeţean, care obstrucţionează dezvoltarea judeţului Brăila şi a Staţiunii Lacu Sărat. Şi nu numai. Vreau să se autosesizeze DNA! Eu am spus că vor începe să vândă cu metrul pătrat din Staţiunea Lacu Sărat şi iată că au început. Această GOLĂNIE a făcut-o primarul comunei Chiscani, împreună cu secretara. Sunt principalii vinovaţi pentru ce s-a întâmplat. Niciodată nu au vrut asocierea cu Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Municipal Brăila, dar nu oricum, ci chiar la indicaţiile acestora. Este o cârdăşie totală. Aceştia sunt în slujba serviciilor şi a mafiei care controlează judeţul Brăila. Am participat la şedinţa când s-au atribuit terenurile şi vreau să vă spun că iniţial proiectele au fost respinse. Apoi a izbucnit un scandal. În momentul acela eu am ieşit afară să beau un pahar cu apă şi când m-am întors cele două hotărâri fuseseră aprobate. Intenţionat am ieşit afară pentru că nu am vrut să particip la aşa ceva!”, a declarat Crăciun.

 

Planuri mari, pentru schimbarea la faţă a staţiunii Lacu Sărat

• amenajarea peisagistică a zonei verzi ar putea începe chiar din această toamnă • primarul Cojea vrea să amenajeze două parcări, la intrările în staţiune, astfel încât accesul autoturismelor pe alei să poată fi interzis • asfaltarea aleilor ar putea începe în primăvara anului viitor

A trecut un an de când comuna Chiscani a câştigat în instanţă dreptul de a administra staţiunea Lacu Sărat, dar deocamdată puţine s-au schimbat în bine pe raza acestui obiectiv turistic altădată atât de cochet şi atrăgător. Din păcate, în afară de faptul că gunoaiele de pe alei sunt măturate ceva mai des, staţiunea continuă să fie la fel de ponosită, cu alei pline de gropi şi sufocate efectiv de sutele de maşini parcate una lângă alta. Spaţiile verzi sunt la fel de invadate de buruieni, păstrându-şi acelaşi aspect de pădure sălbatică, în timp ce malurile lacului sunt amenajate la fel de superficial, cu excepţia câtorva zone închiriate de firme private.

Primarul comunei Chiscani, Costică Cojea, promite, însă, că lucrurile se vor schimba radical până la anul pe vremea asta. Edilul spune că are în vedere, în primă instanţă, punerea la punct a patru aspecte majore: 1. Ecologizarea spaţiilor verzi de pe raza întregii staţiuni; 2. Reabilitarea parcării de la intrarea în staţiune, astfel încât capacitatea acesteia să se dubleze, pentru ca accesul autoturismelor pe alei să poată fi interzis; 3. Refacerea integrală a iluminatului stradal şi 4. Asfaltarea integrală a tuturor aleilor.

Primarul Cojea precizează că o parte dintre aceste obiective vor intra în lucru chiar din toamna acestui an, investiţiile fiind făcute cu bani de la bugetul local. “Recent, a fost aprobată finanţarea mai multor proiecte prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Comuna Chiscani a primit o finanţare de circa 10 milioane de lei, pentru patru proiecte pe care vrem să le punem în practică pe raza localităţii. Noi prevăzusem deja bani de la bugetul local pentru aceste proiecte, cum ar fi, de exemplu, extinderea sistemului de canalizare sau realizarea unei grădiinţe pentru copii, iar faptul că ne vin bani de la Guvern, prin programul PNDL, ne permite să relocăm 3 milioane de lei de la bugetul local către staţiunea Lacu Sărat. Cu aceşti bani vom putea demara anumite lucruri, cum ar fi, printre altele, angajarea unei firme de peisagistică, pentru amenajarea corespunzătoare a întregii suprafeţe împădurite de pe raza staţiunii. Practic, vrem să facem ceva similar cu ce s-a făcut în Parcul Monument din municipiul Brăila. Pe urmă, mai intenţionăm să reabilităm şi să extindem parcarea de la intrarea în staţiune, astfel încât să o aducem de la capacitatea actuală, de 270 de locuri, la cel puţin 500 de locuri. Totodată, avem în plan amenajarea unei parcări noi, la intrarea dinspre drumul comunal 8. După ce vom rezolva cu aceste parcări, vom interzice accesul maşinilor pe raza staţiunii. Vor putea intra, după un program prestabilit, doar maşinile de aprovizionare. Mai avem în plan refacerea sistemului de iluminat stradal pe raza întregii staţiuni, obiectiv pentru care avem alocată suma de 900.000 lei de la bugetul de stat. Cu cei 3 milioane de lei de la bugetul local şi cei 900.000 lei de la bugetul de stat vrem să demarăm anul acesta cel puţin partea de amenajare peisagistică şi de iluminat stradal. Din primăvara anului viitor am vrea să începem operaţiunile de asfaltare, pentru care va fi nevoie să mai alocăm nişte sume de la bugetul local”, ne-a declarat primarul Costică Cojea.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro