Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO: Banchet cu manele într-o şcoală din Brăila

• elevii de clasa a VIII-a de la “Nikos Kazantzakis” au sărbătorit finalul gimnaziului pe acordurile lui Florin Salam • sufletul petrecerii a fost însă mediatorul şcolar care a făcut live pe Facebook pentru a le arăta prietenilor virtuali cât de bine se distrează alături de adolescenţi • directoarea şcolii va lua măsuri

 

Manelele au răsunat într-o şcoală din municipiul Brăila. Joi, 14 iunie, elevii de clasa a VIII-a de la “Nikos Kazantzakis” au sărbătorit sfârşitul ciclului gimnazial pe melodiile lui Florin Salam, banchetul acestora desfăşurându-se în sala de festivităţi a unităţii de învăţământ. Însă cel care pare să fi fost sufletul petrecerii este mediatorul şcolar Garicel Margean Bălăceanu. El a dorit să îi introducă în atmosfera de sărbătoare şi pe prietenii virtuali, cum altfel, decât printr-un live pe Facebook. În filmare se poate auzi cum acesta îi îndeamnă pe elevi să iasă la dans, numindu-i pe aceştia “boşi”. Dedicaţiile nu au putut lipsi. 

Directoarea de la “N. Kazantzakis” ne-a explicat că deşi s-a aflat în şcoală nu a fost prezentă la banchet, fiind prinsă cu munca, însă aceasta nu a autorizat să se cânte manele la petrecerea de final de clasa a VIII-a.

“Am fost în şcoală dar la banchet nu am participat pentru că noi avem foarte mult de lucru acum la sfârşit de an. Evident, a depăşit limita! Dacă aş fi ştiut, în niciun caz nu aş fi autorizat să cânte manele. Trebuie să vă spun că 90% din elevii noştri sunt romi. Domnul Bălăceanu este tot rom, este mediatorul şcolii. Cei care cântă manele sunt reprezentanţii lor, nu putem să îi oprim indiferent ce am face. Îi opresc eu pe moment dar ei tot vor asculta manele. Eu pot să îi opresc şi să pun alt gen de muzică, după însă tot manele vor cânta. Dar clar nu sunt de acord să cânte manele în şcoală. Ce fac în afară e altceva. Vom avea grijă pe viitor să nu se mai repete”, ne-a declarat prof. Neaga Susanu, directoarea Şcolii “N. Kazantzakis”.

În ceea ce îl priveşte pe Garicel Margean Bălăceanu, mediatorul şcolar, directoarea a avut numai cuvinte de laudă la adresa sa, însă ne-a precizat că se va alege cu o mustrare.

“Domnul Garicel Bălăceanu ne este de mare folos în şcoală. Fiind rom, face parte şi din Organizaţia Romilor, are un cuvânt de spus. Într-un fel elevii au un lider al etniei lor. Copiii îl iubesc şi îl respectă pentru că ei îşi respectă liderul etniei lor, nu putem noi să schimbăm asta şi nu e în interesul nimănui. Nu putem noi să schimbăm cultura lor. Categoric de o mustrare va beneficia acum la începutul vacanţei domnul Bălăceanu. Nu are voie să facă aşa ceva, dar luat probabil de entuziasmul copiilor, s-a entuziasmat şi el şi s-au cântat manele. Dar, sincer, el se bucură că îi poate ajuta şi noi la fel, vorbesc aici de toţi profesorii. Copiii noştri provin din familii defavorizate, din centre. Cât putem să schimbăm şi noi? Performanţa pentru noi este să îi ţinem în şcoală, să nu abandoneze şcoala, acesta este obiectivul nr. 1. Ei trebuie să fie şcolarizaţi cu toţii, să nu fie analfabeţi. Contribuim cu o picătură, cât putem”, ne-a mai spus directoarea unităţii de învăţământ.

Filmuleţul a fost şters ulterior de pe pagina de Facebook a mediatorului şcolar.

 
Categorie articol: 

Comentarii