Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO: Apă colorată şi cu pământ la robinet, în municipiu

• brăilenii au observat, joi, că apa care curgea la robinet nu este incoloră, cum ar trebui să fie, ci avea o nuanţă de galben • în unele zone, apa a curs, efectiv, cu urme de pământ, după cum o demonstrează un scurt material video trimis pe adresa redacţiei de o brăileancă • cel mai probabil, lucrările efectuate recent de CUP Dunărea şi reducerea presiunii au determinat aceste modificări ale apei

 

Mai mulţi locuitori din municipiu au observat, joi după amiază, că apa care curge la robinet are o culoare gălbuie, iar în unele cazuri, pe lângă apă curge şi noroi. Dovadă este o filmarece ne-a fost trimisă pe adres redacţiei, de către o utilizatoare domiciliată pe strada Roşiori din Brăila, în care se poate observa că în cadă se acumulează apă cu pământ. Alţi utilizatori au confirmat că au observat acelaşi lucru în mai multe cartiere din municipiu.

O posibilă explicaţie pentru culoarea apei de la robinet ar fi lucrările de înlocuire a vanei DN 1000 la Staţia de Pompare Radu Negru. CUP Dunărea a anunţat că apa potabilă urma a fi oprită de miercuri, ora 15.00, până vineri, ora 7.00, pentru consumatorii din satul Albina, de la KM 10, inclusiv platforma Chiscani, şi Promenada Mall din localitatea Vărsătura. Totodată, presiunea apei potabile în municipiu a fost redusă de joi, ora 9.00, până vineri, ora 7.00.

Din cauza reducerii presiunii şi a lucrărilor efectuate, cel mai probabil apa a suferit modificări de culoare ce au putut fi observate în mai multe cartiere din municipiu. Directorul CUP Dunărea, Silviu Mangiurea, nu a putut fi contactat telefonic pentru un punct de vedere oficial.

 
Categorie articol: 

Comentarii