Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO: Şcoala “Fănuş Neagu”, donaţii de 33.750 lei pentru Andreea

• aceasta este suma care s-a adunat în urma iniţiativei “O floare pentru Andreea” • chiar dacă adolescenta a fost absentă în prima zi de şcoală, colegii acesteia au avut grijă să îi transmită că sunt alături de ea

 

Mobilizare extraordinară a profesorilor, părinţilor şi elevilor Şcolii Gimnaziale “Fănuş Neagu” pentru Andreea Popescu, adolescenta de 12 ani care se luptă cu leucemia. Iniţiativa “O floare pentru Andreea”, prin care elevii au renunţat la buchetele pentru “doamne” în prima zi de şcoală şi au donat banii pentru colega lor, a reuşit să adune nu mai puţin de 33.750 lei şi 150 euro. O sumă fabuloasă, care a depăşit aşteptările tuturor. Şi, deşi Andreea nu a putut fi prezentă în prima zi de cursuri, fiind internată într-un spital din Bucureşti, colegii ei de la clasa a VI-a B, alături de prof. diriginte Florentina Ţarălungă, au ţinut să îi arate că îi sunt alături. Astfel, la strigarea catalogului, atunci când s-a ajuns la numele Popescu Andreea, toţi colegii s-au ridicat în picioare şi au strigat în cor “Prezent!”.

Trebuie punctat că şi alte şcoli din Brăila au răspuns provocării şi au făcut donaţii. Iar campania “O floare pentru Andreea” nu se opreşte aici! Cei care vor să o ajute pe adolescentă o pot face printr-o donaţie la secretariatul Şcolii Gimnaziale “Fănuş Neagu”, acolo unde se află o urnă special amenajată. În schimbul donaţiei, brăilenii vor primi un cadou simbolic - o floare în ghiveci. Şi sunt zeci de ghivece în şcoală, donate de proprietarul unei florării din apropierea unităţii de învăţământ, care a ales ca astfel să susţină demersul elevilor.

În paralel, şi alţi oameni se organizează pentru a veni în sprijinul adolescentei. Cea mai recentă iniţiativă aparţine unui brăilean şi va avea loc vineri, 13 septembrie, la ora 19:00, pe platoul din faţa Primăriei, acolo unde sunt aşteptaţi toţi cei care vor să facă o mică donaţie pentru Andreea.

Orice sumă contează!

Împreună putem scrie un final fericit!

 
Categorie articol: 

Comentarii