Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Victorie logica pentru Romania"

Romania: 1. Lobont - 2. Contra, 4. Tamas (13. D. Stoica '87), 15. Goian, 22. S. Radu - 19. Cocis, 6. Radoi, 11. Rosu (20. Adr. Cristea '51) - 7. Zicu, 21. D. Niculae (9. Marica '66), 10. Mutu. Antrenor: Victor Piturca.
Luxemburg: 1. Joubert - 3. Bigard, 5. Reiter, 4. Hoffmann, 17. Mutsch - 10. Lombardelli (14. Ferreira '82), 7. Strasser, 6. Peters, 8. Bettmer (2. Rayal '46), 16. Remy - 11. Collette (9. Sagrahola '46). Antrenor: Guy Hellers.
Cartonase galbene: Goian '43 / Lombardelli '64, Rayal '68.

Romania a cistigat, cu scorul de 3-0 (1-0), meciul disputat, miercuri, la Piatra Neamt, impotriva reprezentativei statului Luxemburg, in grupa G a preliminariilor Campionatului European din 2008, transmite trimisul MEDIAFAX.
Golurile echipei Romaniei au fost reusite de Mutu '25, Contra '50 si Marica '90.
Romania a deschis scorul in minutul 25, prin Adrian Mutu. Razvan Cocis a recuperat un balon la mijlocul terenului, a pasat la Zicu, iar acesta l-a angajat pe culoar pe Mutu, care a preluat mingea in careu si a inscris, cu piciorul drept, din coltul careului mic, lateral dreapta.
Cosmin Contra a ridicat scorul la 2-0, in minutul 50, cind a primit o pasa de la Iannis Zicu, a patruns in careu, a trecut printre trei fundasi adversi si a marcat de la aproximativ 10 metri, la coltul scurt.
Scorul final al partidei, 3-0, a fost stabilit in minutul 90 de Ciprian Marica. Adrian Mutu a executat un corner de pe partea stinga, portarul Joubert a boxat pina la Goian, care a reluat din foarfeca spre poarta, iar Marica a impins mingea cu capul in plasa.
Partida a fost urmata de focuri de artificii.

Vocea presei straine

"Victorie logica pentru Romania in fata Luxemburgului", a titrat publicatia olandeza Voetbal International (VI) in editia sa online dupa meciul Romania - Luxemburg, scor 3-0, din preliminariile CE 2008.
"Luxemburg nu a pus prea multe probleme Romaniei. Cel mai periculos adversar al Olandei a inscris de trei ori", a scris VI.
Cotidianul Algemeen Dagblad scrie ca echipa Romaniei nu a avut emotii in fata Luxemburgului. "Triumf pentru romani", a titrat AD.
Cotidianul De Telegraaf a scris: "Romania da la o parte echipa Luxemburgului". Ziarul olandez a notat ca Romania este principala contracandidata a Olandei pentru calificare.
Voetbalonline a titrat: "Romania isi adjudeca punctele".
Ziarul Le Quotidien a notat ca reprezentativa Luxemburgului a fost o prada usoara pentru nationala Romaniei in meciul disputat miercuri la Piatra Neamt, scor 3-0 pentru "tricolori", in grupa G a preliminariilor CE 2008.
"E o alta lume", a titrat Le Quotidien. "Luxemburg s-a inclinat in Romania. Mutsch, Bigard sau Hoffmann au fost o prada usoara pentru Romania", a scris sursa citata.
"Romania, in cea mai buna dispozitie", a titrat cotidianul Wort.
Cotidianul Tageblatt a scris ca "Romania a invins fara emotii pe Luxemburg".

"Romania este cea mai in forma echipa din grupa, sansele noastre au crescut"

Selectionerul Victor Piturca a declarat, miercuri, ca reprezentativa Romaniei este cea mai in forma echipa din grupa G si a apreciat ca, dupa victoria din meciul cu Luxemburg si dupa remiza din meciul Bulgaria-Albania, sansele "tricolorilor" de calificare la Euro-2008 au crescut considerabil.
Piturca s-a declarat multumit de victoria din meciul cu Luxemburg, insa ar fi dorit ca Romania sa inscrie mai multe goluri, transmite trimisul MEDIAFAX. "Pacat ca n-am reusit sa inscriem mai multe goluri, dar jocul a fost clar la discretia noastra", a spus Piturca.
Selectionerul considera ca victoria din meciul cu Luxemburg este cu atit mai importanta cu cit Bulgaria nu a reusit sa se impuna pe teren propriu in fata Albaniei, scor 0-0.
Categorie articol: 

Comentarii