Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Victima unui accident de circulatie solicita daune de 10.000 de euro

Iulian Badila, 33 de ani, conducator auto, a fost trimis in judecata, zilele trecute, din dispozitia procurorului Doina Stoian, de la Parchetul de pe linga Tribunal, pentru savirsirea infractiunii de vatamare corporala grava din culpa (art. 184 alin. 2 si 4 Cod Penal). El este acuzat ca a provocat un accident de circulatie soldat cu accidentarea grava a unei soferite, victima constituindu-se parte civila in procesul penal cu suma de 10.000 de euro.
Potrivit dosarul penal definitivat de Parchet, in dimineata zilei de 26 mai 2006, ora 8.30, Iulian Badila a plecat de la sediul SC PIN SA Pitesti, la volanul autotrenului MAN cu numarul de inmatriculare B-37-USH - vehicul ce tracta semiremorca B-81-FOI - cu intentia de a ajunge la Galati. In jurul orei 13.30, in timp ce rula pe DE 577 dinspre Valea Canepii catre Albina, la km. 19 ^ 900 m, fara niciun motiv, spun anchetatorii, invinuitul a actionat sistemul de frinare, deplasindu-se cu rotile blocate. In aceste imprejurari, semiremorca a impins autotractorul spre stinga, acesta intrind pe contrasens si tamponindu-se cu autoturismul "Mitsubishi" B-555981, condus regulamentar de braileanca Mariana P. In urma impactului, autoturismul a fost proiectat in partea dreapta a drumului, iar autotractorul s-a oprit in afara partii carosabile, linga "Mitsubishi". Mariana P. a suferit leziuni ce au necesitat 100 de zile de ingrijiri medicale, in timp ce soferul autotrenului, 10 zile de ingrijiri.
Expertiza tehnica auto efectuata de anchetatori a stabilit drept cauza a producerii accidentului rutier "actionarea sistemului de frinare a autotractorulului pina la blocarea rotilor, fara niciun motiv. Accidentul putea fi evitat in totalitate de catre invinuit", in conditiile in care carosabilul era uscat si vizibilitatea buna, se mai precizeaza in actul de baza al acuzarii. Mai trebuie spus faptul ca ambii conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.
Categorie articol: 

Comentarii