Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vicepresedintele CJ - acuzat de minciuna chiar de catre un consilier judetean

Consilierul judetean PD Mario Da'Ros sustine ca vicepresedintele CJ Niculina Moisescu minte atunci cind spune ca sursa de finantare pentru renovarea spatiilor in care se va muta Biblioteca Judeteana era deja asigurata la momentul in care a fost postat pe site-ul CJ anuntul privind licitatia. Acesta a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca sursa a fost aprobata de fapt in cadrul sedintei CJ in care s-a aprobat si proiectul tehnic ce viza lucrarile respective, si nu cu mult timp inainte, asa cum a declarat Niculina Moisescu.
In sprijinul afirmatiilor sale, acesta a adus chiar mapa cu proiecte de hotarire de la sedinta din 28 septembrie: "Toata declaratia pe care a facut-o zilele trecute e o amnezie a doamnei vicepresedinte. Nu a existat finantare pina la 28.09.2006, pentru ca proiectul care a fost la mapa si viza rectificarea bugetului de cheltuieli, la capitolul “cheltuieli de capital - active nefinanciare”, are trecut exact suma de 8,2 miliarde de lei (vechi, n.r.). In raportul privind rectificarea bugetului propriu al CJ pe 2006, semnat de director si avizat de doamna Moisescu, sint trecute “cheltuieli de capital - 820,03 mii lei - pentru efectuarea de lucrari de reabilitare (reparatii capitale) a cantinei Liceului de Chimie, in vederea mutarii provizorii a Bibliotecii Judetene, conform documentatiei tehnico-economice realizate”. Si aici e o chestiune, cu documentatia tehnica, deoarece in raportul de specialitate privind aprobarea documentatiei, semnat de directorul de la Directia tehnica si de gospodarire comunala si avizat de Niculina Moisescu, e trecuta suma de 13 miliarde. Deci declaratia ei e o minciuna".

Ministrul de Finante are in subordine o subunitate de control

Mario Da'Ros a mai adaugat ca a facut deja sesizare la Autoritatea Nationala de Verificare a Achizitiilor Publice si ca urmeaza sa faca plingere penala si sa sesizeze si DNA.
La rindul sau, deputatul Horia Vasioiu a tinut sa ii explice vicepresedintelui CJ ca are toate motivele sa se teama de ministrul de Finante, deoarece acesta are in subordine o unitate care se ocupa tocmai cu verificarea modului in care se parcurg etapele premergatoare unei achizitii publice: "In interpelare m-am adresat ministrului Finantelor deoarece nu a existat sursa alocata in momentul in care a fost publicat pe site anuntul si deoarece Ministerul Finantelor Publice are o unitate de control si verificare a achizitiilor publice. Aceasta unitate verifica modul in care s-au parcurs etapele premergatoare achizitiei publice. Daca Niculina Moisescu - care e si economist de altfel - nu stie, sa se informeze".
Categorie articol: 

Comentarii