Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vaccin antigripal gratuit pentru persoanele cu risc

Autoritatea de Sanatate Publica Braila a primit recent 12.000 doze de vaccin antigripal pentru persoanele eligibile la vaccinare, urmind ca alte 16.000 de doze, aprobate de Ministerul Sanatatii Publice, sa ajunga in judetul nostru in transa a doua. Fata de cele 41.000 doze de vaccin antigripal solicitate de Autoritatea de Sanatate Publica Braila pentru vaccinarea gratuita din sezonul 2006/2007, cele 28.000 de doze sint neacoperitoare, avind in vedere faptul ca 15.000 de doze de vaccin sint necesare doar pentru adultii si copiii cu afectiuni medicale cronice pulmonare sau cardiovasculare, inclusiv copiii cu astm. Acestora li se adauga 15.500 persoane cu virste de peste 65 ani, 500 persoane de toate virstele infectate cu virusul HIV sau familiile acestora, 500 adulti si copii care au necesitat dispensarizare medicala in ultimul an datorita unor boli metabolice cronice si 1200 adulti si copii rezidenti in institutii de ocrotire sociala sau pacienti ai unitatilor care gazduiesc persoane de toate virstele cu afectiuni medicale cronice.
Alaturi de aceste grupe cu risc inalt de complicatii datorate gripei, pentru judetul nostru mai sint necesare 3000 doze de vaccin antigripal pentru medici, cadre medii si personalul auxiliar din spitale si unitati ambulatorii, 500 doze pentru salariatii institutiilor de ocrotire si ai unitatilor de bolnavi cronici, 1.800 doze destinate persoanelor care acorda asistenta medicala, sociala si ingrijiri medicale la domiciliul persoanelor cu risc si alte 3.000 doze de vaccin pentru membrii de familie ai persoanelor cu risc inalt de imbolnavire. Toate aceste categorii includ persoane eligibile la vaccinarea antigripala, intrucit pot transmite gripa.
Dupa cum v-am mai informat, Ministerul Sanatatii Publice a inceput campania de vaccinare antigripala gratuita pentru sezonul 2006/2007 la 16 octombrie. Aceasta se va desfasura in trei etape, avind in vedere ca furnizorii traditionali au intirziat, din motive tehnice, fabricarea si livrarile de vaccin gripal. Pe plan national, in prima transa s-a distribuit deja o cantitate de 400.000 de doze, iar pentru intreaga campanie de vaccinare antigripala gratuita din acest an au fost achizitionate 1.850.000 doze de vaccin, in valoare de aproximativ 28 milioane RON.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii